Finike Finike'de 'Sıfır Atık' etkinliği

Finike'de 'Sıfır Atık' etkinliği

Paylaş
Finike'de 'Sıfır Atık' etkinliği

Finike'de 'Sıfır Atık' etkinliği

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - ANTALYA'nın Finike ilçesinde 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında düzenlenen etkinlikte, öğrenciler, geri dönüşüme kazandırılmak üzere cam, plastik, kağıt ve metal atık topladı.
Finike Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çevre bilinci oluşturmak ve farkındalık yaratmak amacıyla sahilde düzenlenen etkinliğe Kaymakam Ergün Baysal, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Zeynep Talin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, İlçe Sağlık Müdürü Siyami Kotan, Finike Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yücel Kurt, Tarım ve Orman Müdürü Hasan Ali Gültekin, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Etkinliğe katılan öğrenciler ilçe merkezi girişindeki sahilden başlayarak yaklaşık 4 kilometrelik mesafede gördükleri atıkları topladı. Öğrenciler, farkındalık yaratmak amacıyla etkinliğe, 'Dünyamız evimiz, dönüştürülebilir atıkların çöpe gitmesini önleyelim', 'Atıkları topla, ülkene katkı sağla', 'Geleceğini çöpe atma', 'Diriliş geri dönüşüm', 'Geri dönüyorsa senindir', 'Temizlik imandandır', 'Sıfır atık, sıfır açlık' yazılı dövizlerle katıldı.
Proje hakkında bilgi aktaran Milli Eğitim Şube Müdürü Kenan Türk, "Cumhurbaşkanı Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde Türkiye genelinde hayata geçirilen 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında okul öğrencilerimizle çevre bilinci oluşturmak ve sıfır atıkla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik" dedi.
Etkinliğe ilçe girişinden başladıklarını ve sahil boyunca yaklaşık 4 kilometre boyunca kıyıda bulunan cam atık, plastik ve kağıt atıkları topladıklarını aktaran Türk, "Her okul kendine bir slogan belirledi. O slogana yönelik faaliyetlerini yürüttü. Protokolün yanı sıra ilçedeki vatandaşlar da duyarlılık göstererek etkinliğe katıldı. Bu etkinliği her yıl yapmayı planlıyoruz. Öğrencilerimize bu farkındalığı kazandırırken sahili kullanan insanlarımıza da bu bilinci kazandırmış olacağız. 280 öğrenci katıldı. Toplanan atıklar belediye ekiplerince alınacak ve geri dönüşüme kazandırılmak üzere ilgili yerlere sevk edilecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı