Siyaset Fırat özür dilesin!
Paylaş
Fırat özür dilesin!

Dengir Mir Mehmet Fırat, muhabirlerin soruları üzerine, demokratik açılım ve Alevi açılımını değerlendirirken, geçmişte Yozgat’ta da ‘katliamlar’ yaşandığını ileri sürdü.

Yeni yıla ailesi ile birlikte geldiği Bolu Abant Palace Otel’de giren Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat muhabirlerin soruları üzerine, demokratik açılım ve Alevi açılımını değerlendirirken, geçmişte Yozgat’ta da ‘katliamlar’ yaşandığını ileri sürdü.

Fırat, "Kaldı ki bunun yanında Alevi vatandaşlarımız konusunda da aynı sıkıntıları yaşadık. Bunlar çok uzun bir süre önce olmadı. Maraş’ta, Sivas’ta, Yozgat’ta katliamlar yaşandı. Belki yüzlerce yıl komşu olan insanlar birbirlerini katleder duruma geldi. Bunu yok farz edebilmemiz mümkün değil" diye konuştu.

Yozgat’ın adının bu tür olaylarla anılmasının ve bugün de dile getirilmesinin doğru olmadığını ileri süren CHP Yozgat İl Başkanı Ali Keven, talihsiz bir açıklama yapıldığını, bunun kesinlikle doğru olmadığını söyledi.

Yozgat’ın ve Yozgatlıların her zaman birlik ve kardeşlikten yana olduğunu kaydeden Başkan Keven yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Ak Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat’ın Sivas’ta, Çorum da ve Kahramanmaraş’ta yaşanan 80 öncesi yaşananlarla ilgili ifadesi var ve o sürece Yozgat’ı katması çok üzücü bir şey biz burada 80 öncesi yaşayan, siyasetle uğraşan insanlar olarak böyle bir katliamı görmedik, yaşamadıkta sayın Fırat bunu nereden çıkardı bilemiyorum açık söylemek lazımsa bu ifadeyi de öfkeyle nefretle kınıyorum. Yozgat 80 öncesi ve sonrası da olmadı. Yozgat’ta öyle bir sıkıntı yaşanmadı. Açık söylemek lazımsa Fırat’ın bu açıklamayı düzeltmesini, Yozgat’tan özür dilemesini istiyorum istiyorum. Bunlar demokratikleşme adına Türkiye’yi çok ciddi bir ayrışma sürecine soktular. Ama ben inanıyorum ki yapılacak ilk seçimlerde bu ayrıştırma politikasını da cevabını sandıkta seçmenlerden alacaktır. Tekrar ifade ediyorum, Yozgatlı için katliamcı ve katliam sözcüğü çok uzak sözcüklerdir. Yozgat kendi dünyasında yaşayan sade iş ve aş meselesiyle uğraşan insanlardır. Böyle bir etik olmayan anlayışı da kabul etmezler, etmeyeceklerdir de."

Haberin Devamı