Lezzetli, ekonomik, pratik! İşte size fırında tavuk but yapmak için malzemeler, fırında tavuk but yapılış aşamaları ve püf noktaları... Şimdiden afiyet olsun! 4 adet kalçalı but1 yemek kaşığı salça2 diş sarımsakPul biberKekikKimyonKarabiber1 yemek kaşığı yoğurt1 küçük soğanZeytinyağı Soğanları ve sarımsakları rendeleyin.Yoğurda ekleyerek karıştırın.Son olarak zeytinyağını ve baharatları ekleyip harmanlayın.Ardından tavukları temizleyin, varsa fazla derilerini kesin.Butların içlerinin iyi pişmesi için üzerine çizikler atın. Hazırladığınız sosu, tavuk butların her tarafına iyice yedirin.Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine tavukları yerleştirin. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırınızın gücüne göre 45 dakika gibi bir sürede pişecektir.Eğer fırınınızda ızgara özelliği varsa son dakikalarda ızgara konumuna getirebilirsiniz. Böylece tavuk butlarınız daha iyi bir şekilde kızarır.Şimdiden afiyet olsun.