Siyaset First Lady'den 'ilkokulda türban' açıklaması
Paylaş
First Lady'den 'ilkokulda türban' açıklaması

Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte Londra'da bulunan eşi Hayrünnisa Gül, 'İlkokulda başörtüsü cehaletini ortadan kaldıracağız' dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül eşi ile birlikte geldiği İngiltere’nin başkenti Londra’da üniversitelerde okuyan öğrenciler ve dernek üyeleri ile biraraya geldi. Gül, ilkokullarda başörtüsü cehaletini ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Haberin Devamı

İngiltere’nin başkenti Londra’da ikamet ettiği Mandarin otelde yaklaşık bir saat süren bir görüşme gerçekleştiren Hayrünnisa Gül, burada yaptığı konuşmada yurtdışında eğitim gören gençlerin ne kadar şanslı olduğuna dikkati çekerek, Türkiye’nin geçen on yılda çok mesafe kaydettiğini, artık Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını, tüm gençlere Türkiye’de imkanlar sunulduğuna dikkati çekti.

Gençlerin sorularını yanıtlayan Gül, bir soru üzerine ilkokullarda başörtüsü konusuna da değinerek, ‘Bu konuda yaşanan bir cehalet varsa biz bunu da ortadan kaldıracağız. İlkokul öğrencisinin kendi isteği ile başörtüsü takması gibi bir şey söz konusu olamaz. Bu konuda karar verecek yaşa geldiğinde kararını verir’ şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Aynur TATTERSALL / LONDRA (DHA)