Giresun Fırtına fındık bahçelerini vurdu

Fırtına fındık bahçelerini vurdu

Paylaş
Fırtına fındık bahçelerini vurdu

Fırtına fındık bahçelerini vurdu

Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)- GİRESUN Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, dün gece esen kuvvetli rüzgarların fındık bahçelerine zarar verdiğini, rüzgar sonrası fındık dallarının kırılıp olgunlaşmaya başlayan fındık çotanaklarının da hasar gördüğünü bildirdi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, dün gece Giresun merkez, Bulancak, Piraziz ve Keşap ilçelerinde etkili olan lodosun fındıkta hasara yol açtığını belirterek, saatteki hızı 80-90 kilometreyi bulan kuvvetli lodosun fındık bahçelerinde zarara yol açtığını söyledi. Fındığın hasat edilene kadar doğal afet riskiyle her zaman karşı karşıya olduğunu dile getiren Karan, “Bu sezon fındık rekoltesi iyi, Allaha şükür kışı da zirai don yaşamadan atlattık derken, fındığı fırtına vurdu. Dün gece güney batı yönünden esen kuvvetli lodos rüzgarı fındığı döktü. Çoğu bahçede fındık dalları kırıldı ve olgunlaşma evresinde olan fındık çotanakları döküldü. Ürününü doğal afetlere karşı devlet destekli tarım sigortası kapsamında güvence altına alan üreticilerimizin zararları yapılacak olan tespitlerin ardından ödenecektir. Ancak sigorta yaptırmayan üreticilerimiz mağduriyet yaşayacaktır. Temennimiz rekolteyi etkileyecek bir hasar meydana gelmemiş olmasıdır” diye konuştu.

Bahçelerde yaptıkları incelemelerde lodostan dolayı fındığın önemli derecede hasar gördüğünü gözlemlediklerini kaydeden Karan, hasar boyutunun TARSİM ile Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlilerince yapılacak olan tespitin ardından netleşeceğini de ifade etti.

Haberin Devamı