Yaşam Fırtınada devrilen 180 yıllık 'Çengelköy Çınarı' hayata tutundu

Fırtınada devrilen 180 yıllık 'Çengelköy Çınarı' hayata tutundu

Paylaş
Fırtınada devrilen 180 yıllık 'Çengelköy Çınarı' hayata tutundu

İstanbul'da yaşanan fırtına nedeniyle hasar gören tarihi 'Çengelköy Çınarı'ndan sevindiren haber geldi. Afetten hemen sonra yoğun bakıma alınan 180 yaşındaki çınar ağacı filizlenmeye başlayarak iyileşme sürecine girdi

Geçen temmuz ayında İstanbul'da yaşanan afet sonrasında devrilen Çengelköy İskele Meydanı'ndaki tarihi çınar ağacı, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla yoğun bakıma alınmıştı. İBB Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından sürdürülen tedavi olumlu sonuçlar vermeye başladı. Yaklaşık 1,5 aydır bakımı süren 180 yaşındaki tarihi Çınar Ağacı filizlenerek tedaviye cevap verdi ve iyileşme sürecine girdi.

NASIL TEDAVİ EDİLDİ?

Tarihi çınarın tedavi sürecinde öncelikle ağacın yükünü hafifletebilmek için tepe ve yan dalları budandı, ağaç küçültüldü. Kökler, hava almaması için keçe ile kapatıldı. Ardından kırılma sonucu tahrip olan köklerde restorasyon çalışması yapıldı. Vinçle ayağa kaldırılan tarihi çınar için geçici destek çalışması yapıldı. Tedavisi devam eden tarihi çınar filiz vererek iyileşmeye başladı. Köklerinin güçlenmeye başladığı ve önümüzdeki baharda kendi başına ayakta durabileceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da yaşanan fırtınada 2 bin 118 ağaç devrilmiş, 2 bin 500 ağacın dalları kırılmıştı.

Haberin Devamı