Cumartesi Postası 'Fıstık gibi oldum'

'Fıstık gibi oldum'

Paylaş
'Fıstık gibi oldum'

Betül Demir yeni şarkısı 'Sana N'Olmuş' ile değişimini ortaya serdi. Kısa saçı, yazlık elbiseleri ve şarkısında değişiminin sinyalini verdiği sözlerle dikkat çeken Demir, “Bu şarkıda geçmişle vedalaşıp yeni aydan gün alan, kendine güvenen bir kadın var” diyor

Haberin Devamı

Röportaj: Serhat Tekin

serhattekinc@gmail.com

Sana ne olmuş Betül Demir?

Fıstık gibi oldum daha ne olsun (gülüyor)? Yeniliklere açık biri olarak kendimi hep güncelliyorum. “Hadi Betül, format vaktimiz geldi” diyerek yine yeniden yeniledim kendimi.

Nasıl bir yenilenme oldu?

Fark ettim ki içim kıpır kıpır ve enerji doluyum. Bunu ortaya çıkarmak, insanlara göstermek istedim.

Klipte önceki hallerinden farklısın.

Gerçek Betül Demir gibi gözükmek istedim. Başta Murad Küçük ve Soykut Turan olmak üzere klipte emeği geçen bütün ekip beni olduğum gibi yansıttı.

‘Hem güzel, hem seksiyim’

Mayo ile görünüyorsun. Vücudunu artık saklamıyorsun demek ki.

Ekranlarda hep toplu görünüyoruz malum. Ama ben spor yapan, sağlıklı yaşayan biriyim. Stil danışmanım Derya Çopur “Neden doğru, dozunda kıyafetlerle bunu göstermeyelim ki” dedi. Baktığın zaman gayet cool bir kadın duruyor orada.

Haberin Devamı

Kendini güzel mi buluyorsun, seksi mi?

İkisi olmak için de çaba sarf etmiyorum. Güzel ve seksiyim.

Nasıl koruyorsun vücudunu?

Her gün spor yaparım. En kötü, yürürüm. Pilates ve fonksiyonel vücut hareketleri yapıyorum. Bir ara jimnastiğe merak salmıştım, tenis oynadım. Denemedik bir şey bırakmak istemiyorum hayatta.

Cesaretli cümleler bunlar. Neleri denedin şu ana kadar?

Tek korkum sınırsız cesaretim. En son Dubai seyahatimde uçaktan paraşütle atladım. O manzarayı görebilmek için. Geçen yıl kitesurf’e (uçurtma sörfü) başladım. Yapmak istediğim her şeye yetmek istiyorum. Asla sınırlarım yok. Bu sayede hayatımı renklendiriyorum. ‘Mevsimlik değil’

Yaz ayındayız. Her çıkan şarkı ‘bu yazın şarkısı’ sloganıyla karşımızda. Seninki de öyle mi?

Ben hiç bir zaman yaz şarkısı, kış şarkısı gibi şeyler yapmadım. Her daim dünya müziğini takip edip kendi müziğime yansıtıyorum. Mevsimlik değil, uzun yıllar dinlenecek şarkılar yapıyorum. Eski şarkılarım hala bugün çalınıyorsa doğru yoldayım demektir.

‘Yaşadığım şarkıları söylüyorum’

‘Sana Ne Olmuş?’ adlı şarkının sözleri çok manidar. Yaşanmışlıklar var mı?

Her şarkımı yaşadığım için söyledim. Bu şarkıda da artık bütün eskilerden arınmış, yeni aydan ve insanlardan gün alan bir kadın var.

Haberin Devamı

Karşı taraf mesajı aldı mı yani?

Şarkı gitti gitmesi gereken yere (gülüyor). ‘Seninle bütün kapıları kapattık. Artık yeni bir hayatım var. Sen de lütfen artık buna saygı duy’ diyorum.

‘İşime saygı duymayan bana da duymuyordur’

İlişkinde karşı taraf işine karışır, kurallar koyarsa ne yaparsın?

Uzaklaşırım. Ki en son ilişkimi bitirmemin en büyük sebeplerinden biri buydu. İşime saygı duyulmaması demek, bana saygı duyulmaması demek. Ben dünyaya şarkı söylemeye geldim. Bu kadar ruhani bir mesleği yaparken biri gelip buna egosunu yüklemeye çalışırsa bende biter.

Seçici biri misin ilişkilerinde?

Çok severim ama seçip severim. Terazi burcuyum. Benim için görsellik de önemli. Ama dışı içiyle birleşmemişse yakışıklılık da kurtarmıyor.

Çocuk sahibi olma hayalin var mı?

Yeğenlerimle vakit geçirirken bunu düşünüyorum; ‘Betül şu an evli olsan ve bir çocuğun olsa nasıl olur?’ diye. İki saat geçtikten sonra ‘Hayır Betül! Allah kime vereceğini biliyor’ diyerek vazgeçiyorum (gülüyor). Çocukları çok seviyorum ama büyük sorumluluk. Biraz daha zamanım var böyle şeyleri düşünmek için.

Haberin Devamı

‘Soğuk göründüğüme bakmayın’

Uzunca bir dönem seni soğuk, mesafeli olarak tanıdı insanlar. Şimdi bu kabuğu kırdın.

Evet, magazin dünyasında fazla olmadığım için öyle sandılar. Oysa hiç öyle biri olmadım. Artık özelimi paylaşmaktan kaçmıyorum. Beni tanımak isteyen herkese kendimi doğru ifade edebiliyorum.

“İçimde kalmasın, söylemeden edemeyeceğim” dediğin bir cümleyle röportajı kapatırsak...

Artık gerçekten şarkı söyleyebilenlerin, kendi hikayelerini anlatanların devri başladı. Ben de yeni neslin öncülerindenim. Dinleyici artık sahici şarkıları dinliyor, özensiz prodüksiyonları ayırıyor.

''Dengeler Değişecek''

Prodüksiyon da yapıyorsun. Mesela Eser Kabaali isimli genç birini kazandırdın müzik dünyasına.

Sisters Production isimli bir şirketimiz var. Eser Kabaali benim vokalistimken konserlerimde çok dikkat çekiyordu. Sahneyi ona bıraktığımda tepkiler inanılmazdı. Güzel bir enerjisi var sahnede. Haldun Dormen gibi bir ustanın elinden çıkmış, İstanbul Üniversitesi’nde müzik eğitimini birincilikle bitirmiş bir yeteneği durdurmanın manası yok diye düşünüp ona albüm yaptık. Şarkıları sevildi ve yolu uzun. İyi ki ona destek olmuşum.

Haberin Devamı

Yakın zamanda proje var mı?

Eylül sonunda albümüm çıkıyor. İnce eleyip sık dokuduk. Dengeleri değiştirecek şahane şarkılar yazdık.