Türkiye (Son Dakika) Fitre dağıtacağını sandı bileziklerinden oldu

Fitre dağıtacağını sandı bileziklerinden oldu

Paylaş
Fitre dağıtacağını sandı bileziklerinden oldu

Konya'da üst bölümüne birer dolar bulunan içi kağıt dolu desteyi fitre ve zekat olarak dağıtılması için Havva Doğan'a vererek karşılığında kolundaki yaklaşık 6 bin lira değerindeki 4 bileziği aldığı iddia edilen Ümit A. ve Seçkin E. yakalandı

Konya'da üst bölümüne birer dolar bulunan içi kağıt dolu desteyi fitre ve zekat olarak dağıtılması için Havva Doğan'a (45) vererek karşılığında kolundaki yaklaşık 6 bin lira değerindeki 4 bileziği aldığı iddia edilen Ümit A. (38) ve Seçkin E. (35) polisin takibi sonucu beraberindeki 2 arkadaşı ile birlikte yakalandı.

Olay, geçen Salı günü merkez Selçuklu İlçesi Kılıçarslan Mahallesi’nde kurulan semt pazarında meydana geldi. İddiaya göre pazarda alışveriş yapan Havva Doğan’ın yanına yaklaşan Ümit A., kendisini eczacı eşi olarak tanıtarak fitre ve zekat dağıtmak istediğini söyledi.

Mahallesinde fakir olan kişileri kendisine söylemesini isteyen Ümit A., kadını daha önceden seçtikleri, güvenlik kamerası bulunmayan ve arkadaşı Seçkin E.’nin beklediği bir apatmanın önüne götürdü. Cebindeki üst bölümüne birer dolar yerleştirilmiş içi kağıt dolu desteyi çıkartan Seçkin E., "Benim annem öldü. Size yüklü miktarda para vereceğim. Siz de bu paraları mahallenizde fitre ve zekat olarak hayrına dağıtacaksınız. Ama size güvenebilmem için bana değerli bir şey vermeniz gerek" dedi. Paraları görerek şahıslara inanan Havva Doğan ise kolundaki yaklaşık 6 bin lira değerindeki 4 altın bileziği çıkartarak şüphelilere verdi.


'BEREKET İÇİN ALTINLARI OKUYACAĞIM'

İddiaya göre para destesini verdikten sonra Havva Doğan’ın paraları çantasına koymasını ve beklemesini isteyen Seçkin E., paraların daha bereketli olması için apartmanın içerisine girerek altınları okuyacağını söyleyip yanlarından ayrıldı. Bir süre bekledikten sonra ileride duran bir otomobili gösterip aracına gidip geleceğini söyleyen Ümit A. da apartmanın önünde bekleyen kadının yanından uzaklaştı. Zanlıların uzun süre gelmemesi üzerine durumdan şüphelenen Havva Doğan, çantasındaki desteyi çıkartıp incelediğinde üst bölümünde birer dolar bulunduğunu, içinin ise kağıtla dolu olduğunu gördü. Apartmana girdiğinde Seçkin E.’nin diğer başka bir girişten kaçtığını ve dolandırıldığını anlayan Havva Doğan polise bilgi verdi.

Olay yerine gelen polisin yaptığı araştırma sonrası zanlıların izine rastlanmadı. Emniyete götürülen Havva Doğan, daha önce suç kaydı bulunanların fotoğraflarından Ümit A. ve Seçkin E.’yi tespit etti. Çalışma başlatan Dolandırıcılık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri Seçkin E.,’nin kardeşinin üzerine kayıtlı olan 35 AJ 2834 plakalı hafif ticari aracın olay günü kent merkezine giriş yaptığını belirledi. İzmir’den Konya’ya geldikleri tespit edilen şüphelilerin içerisinde bulunduğu araç, mobese kameraları tarafından takibe alınarak dün akşam Kadınhanı İlçesi’nde durduruldu. Araç içerisindeki Seçkin E. ve Ümit A., ile beraberindeki arkadaşları Veysel K. ve Deniz A. polis tarafından gözaltına alındı. Sorgularında suçlamaları reddeden 4 şüpheli adliyeye sevk edildi.

DHA

2

Haberin Devamı