Kültür - Sanat fizy dev festivalde 210 bin kişiyi ağırladı
Paylaş
fizy dev festivalde 210 bin kişiyi ağırladı

Türkiye’nin dijital müzik platformu fizy öncülüğünde gerçekleştirilen fizy İstanbul Müzik Haftası’nda fizy uygulaması üzerinden 12 saat yayın yapılırken konserleri 210 bin kişi canlı izledi. 6 gün gündüzden geceye sınırsız müzikle dolu festivalde, 25 bin kişi konser ve panelleri Zorlu PSM’de yerinde izledi

fizy İstanbul Müzik Haftası 6 gün boyunca birbirinden renkli etkinliklere, efsane müzisyenlere ve genç sanatçılara, ilham veren paneller ve söyleşilere, imza günlerine ev sahipliği yaptı. 'Müzikten daha fazlası' sloganıyla yola çıkan festivalde 300 müzisyen ve 47 panelist ağırlandı, 5 farklı sahnede 36 konser, 13 panel ve 5 imza günü organize edildi.

Haberin Devamı

MFÖ, Athena, Bülent Ortaçgil, Teoman, Şebnem Ferah, Kenan Doğulu, Selda Bağcan, Nil Karaibrahimgil, Mor ve Ötesi ve Gripin gibi yerli sahnenin usta müzisyenlerini aynı sahnede buluşturan etkinliği, fizy uygulamasından da 210 bin kişi canlı izledi. 6 gün boyunca fizy uygulamasından toplam 12 saat canlı yayın yapıldı.

SON GÜN FESTİVALE DAMGASINI VURDU

fizy uygulamasında, festivalin en kalabalık günü Pazar oldu. Alper Ersözer, Simge Sağın, Gökcan Sanlıman, Gripin ve Ediz’in sahne aldığı son günü 55 bin 231 kişi mobil cihazlar üzerinden canlı izledi.

FİZY'DEN YILDIZLAR GEÇİDİ

25 bin müzikseverin katıldığı festival boyunca Zorlu PSM’de adeta yıldızlar geçidi vardı. MFÖ, Athena, Bülent Ortaçgil, Teoman, Şebnem Ferah, Kenan Doğulu, Selda Bağcan, Nil Karaibrahimgil, mor ve ötesi ve Gripin gibi yerli sahnenin efsane müzisyenlerinden Kalben, Edis, Ece Seçkin, Alper Erözer gibi genç yıldızlara birçok isim sevenleriyle buluştu.

Haberin Devamı

Festivalin dünyaca ünlü konukları arasında 25. yıl konserleriyle Kruder & Dorfmeister ve Norveçli müzisyen Erlend Øye & La Comitiva yer aldı.

fizy İstanbul Müzik Haftası kapsamında Türkiye’nin ilk dijital müzik ödülleri olan “fizy Müzik Ödülleri” de Turkcell Sahnesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.