Bilim - Teknoloji Flash'a sert bir tekme daha!
Paylaş
Flash'a sert bir tekme daha!

Steve Jobs "Flash'a hayır" dediğinde eleştirilmişti ama bu son gelişme, yine "haklıymış" dedirtiyor!

Bundan çok da uzakta olmayan bir süre önce Google büyük bir adım atarak, YouTube'da Adobe Flash'ı sonlandırma kararı alarak, HTML5'e adım atmıştı. Teknoloji devi şimdi bu planı desteklemek için yeni değişikler üzerinde çalışıyor. Google, Görüntülü Reklam Ağı'nı da HTML5'e geçirmek için düğmeye bastı.

Google, Google+'ta yer alan Flash içerikleri HTML5'e dönüştürmeye başlayacağını duyurdu. Böylece Adobe standardını desteklemeyen mobil cihazlara da reklam ağını genişletebilecek olan Google, bunun için kullanıcıların bir şey yapmalarına gerek olmadığını da açıkladı. Zira daha önce kullanıcılar bir araç ile Flash içerikleri HTML5'e dönüştürüyordu. Artık bunu Google otomatik olarak yapıyor.

AdWords, AdWords Editor ve ya üçüncü parti araçlarla yükleyen kullanıcıların yüklediği Flash içerikler, Google tarafından otomatik olarak HTML5'e çevriliyor.

Tüm bu gelişmeleri gördükten sonra, Flash'a daha en başından "hayır" diyen Steve Jobs'u anmadan edemiyoruz. Jobs, yıllar önce Flash'a karşı savaş açtığında pek çok farklı yerden eleştiri almış ancak inadından vazgeçmemişti....

Haberin Devamı

Resimlerle: Teknolojinin en komik reklamları

Kaynak: CHIP Online