Bilim - Teknoloji Fleets bir hata nedeniyle 24 saat sonra Twitter'da görünmeye devam ediyor
Paylaş
Fleets bir hata nedeniyle 24 saat sonra Twitter'da görünmeye devam ediyor

Twitter'da Fleets olarak bilinen yeni geçici tweet'lerin sadece 24 saat sürmesi bekleniyordu. Ancak bir hata, bunların tamamen ortadan kalkmamasına ve son kullanma tarihlerinin çok ötesinde erişilebilir kalmasına neden oldu. Hata, iletilerin yazarına bildirilmeksizin diğer kullanıcılar tarafından görüntülenmesine ve indirilmesine izin veriyor.

Fleets, mobil Twitter uygulamasında yer alan yeni bir özellik. Kullanıcılar 16:9 formatında resim veya kısa videolardan oluşan Hikayelerini paylaşabiliyor. Fleets sadece 24 saat görünebilir oluyor ve sonrasında kayboluyor.

Haberin Devamı

Twitter API’lerinde ortaya çıkan bir hata nedeniyle 24 saat geçse bile hikayelerin kaybolmadığı ortaya çıktı. Bazı kişilerin kaybolan Fleets adreslerine ulaşarak tekrar izleyebildiği ve hatta indirebildiği belirtildi. Fleets sahibine de konu hakkında bir uyarı gitmediği ifade edildi.

Twitter yaptığı açıklamada güvenlik ekibinin kısa süre içerisinde bu açığı kapatacağını ve kişinin elinde doğrudan adres dahi olsa kaybolan Fleets hikayelerine ulaşılamayacağını belirtiyor. Fleets bileşenleri 24 saat sonra kaybolsa dahi Twitter veri tabanında 30 gün boyunca saklanıyor.