Magazin Florence Nightingale Sezen

Florence Nightingale Sezen

Paylaş
Florence Nightingale Sezen

Bugünlerde Meral Meral Okay, Adnan Şenses, Nilüfer, Vahide Gördüm, Deniz Uğur arasında mekik dokuyan Aksu'ya dostları, modern hemşireliğin kurucusu 'Florence Nightingale' adını taktı

Geçen yıl ağır bir pankreas ameliyatı geçirerek bir yıla yakın süre sahnelerden uzak kalan Sezen Aksu, bugünlerde hastalıkla mücadele eden sanatçı dostlarına moral desteği vermek için gecesini gündüzüne katıyor.

Haberin Devamı

Akciğer kanseri tedavisi gören senarist Meral Okay için özel bir hastanede genç ve idealist sağlıkçılardan oluşan bir ekip kuran Aksu, dostunun tüm tedavi sürecini bire bir yönetti. Meme kanseri olan Nilüfer’in ameliyatı sonrası baş ucundan ayrılmadı.

TATLISES’İ DE YALNIZ BIRAKMADI

Sezen Aksu, mide kanseri teşhisiyle midesinin tamamı alınan Adnan Şenses’i de zorlu tedavi sürecinde hiç yalnız bırakmadı. Meme kanseri tedavisi gören Vahide Gördüm’e de yine aynı hastalığa yakalanan Deniz Uğur’a da telefonla moral verdi.

İbrahim Tatlıses’i de zor günlerinde yalnız bırakmayan Minik Serçe’ye bu yardımlarından dolayı dostları, soyadı ‘Bülbül’ anlamına gelen modern hemşireliğin kurucusu ‘Florence Nightingale’ adını taktı.

Haberin Devamı

BAŞHEMŞiRE NIGHTINGALE

Florence Nightingale, hastanelerde hastalara yeterince ilgi gösterilmediği gerekçesiyle ailesinin itirazına rağmen genç yaşta hastabakıcılığa başlar. Hastabakıcılığı bir meslek haline getirmek için çalışır.

1854’te İstanbul’da Selimiye Kışlası’nda Kırım Savaşı’nda yaralanan İngiliz askerlerin tedavisine yardımcı olur. Zor koşullarda gece gündüz demeden yaralılara baktığı için askerler ona ‘Lambalı Kadın’ adını verir.

Savaştan sonra Londra’da hemşirelik okulu açan Nightingale, modern hemşireliğin kurucusu olur.

(Habertürk)