Eğitim - Kariyer Floryalı dahiler Türkiye’yi ABD’de temsil etti

Floryalı dahiler Türkiye’yi ABD’de temsil etti

Paylaş
Floryalı dahiler Türkiye’yi ABD’de temsil etti

Dünyanın en prestijli robotik turnuvası FRC’de (First Robotics Competition) Türkiye’yi temsil eden Özel Florya Anadolu Lisesi Robot Kulübü öğrencileri, önce Off-Season FRC Türkiye 2015 Türkiye Şampiyonu oldu, sonra da ABD’de hem Florya Koleji hem de Türkiye’yi temsil ederek turnuvayı 13’üncü olarak tamamladı

Özel Florya Anadolu Lisesi Robot Kulübü öğrencileri; FRC South Florida Regional’ın Mart 2016’da düzenlenen turnuvasında 6232 takım numarasıyla hem okullarını hem de ülkemizi temsil etmiş ve Kasım 2016 Off-Season FRC Türkiye’de Team Spirit (En İyi Takım Ruhu) ödülünü kazanmıştı.

9-10-11 Mart 2017’de de FRC Orlando Regional’da ülkemizi gururla temsil eden ekip, 2017 Orlando Regional FRC’ye 20 kişilik ekibiyle katıldı ve çalışmalarında mekanik donanım, yazılım ve çağımız teknolojisine uygun araçlar kullanarak hazırlıklarını tamamladı.

Özel Florya Anadolu Lisesi FRC ve FLL Proje Koordinatörü Canan Aklan ve Kurucu Temsilcisi Erol Öztürk rehberliğinde turnuvada yer alan öğrenciler, 63 takımın katıldığı turnuvayı 13’üncü olarak tamamladı. FRC’nin kuruluş felsefesini ve takım çalışmasının önemini vurgulayan 2017 Orlando Regional Team SpiritAward’u kazandılar.

Geleceğin mühendisleri

25 yıldır ABD’de ve 2 yıldır da Fikret Yüksel Vakfı organizatörlüğünde Türkiye’de düzenlenen FRC (First Robotics Competition) her yıl 14-18 yaş arası 70 binden fazla gencin katıldığı, dünyanın en prestijli robotik turnuvası. Spor heyecanını bilim ve teknolojinin zorluklarıyla birleştiren bu turnuvada sıkı kurallar, sınırlı kaynaklar ve altı haftalık zaman sınırı var.

Sponsor bulma ve takım “marka” tasarlama çalışmaları projenin ilk adımlarından. İşbirliği yapılan bir başka ekiple birlikte, rakip takımlarla yapılacak maçlar için endüstriyel boyutlu robotlar tasarlanıyor, programlanıyor. İşbirliği yapılan takımlar ve rakip takımlar her karşılaşmada değişebiliyor.

Bu; bir ekibin parçası olma, beyin fırtınası uygulamasında etkin görev alabilme ve iletişim kurma becerilerinin gelişmesine katkı sağlıyor. NASA, Boeing, US Army, Lockheed Martin, Microsoft, Samsung, Google ve FedEx bu turnuvanın stratejik partnerlerinden sadece birkaçı.

Bu büyük firmalar geleceğin mühendislerine, iletişim liderlerine yatırım yapıyorlar. Lise öğrencilerinin katıldığı turnuva, dünyanın her yerinden gençlere girişimcilik, kritik düşünme, centilmenlik ve duyarlı profesyonellik gibi pek çok beceri kazandırmayı hedefliyor.

Haberin Devamı