Eğitim - Kariyer FMV Işık Okulları öğrencileri Ata'sını Selanik'te andı

FMV Işık Okulları öğrencileri Ata'sını Selanik'te andı

Paylaş
FMV Işık Okulları öğrencileri Ata'sını Selanik'te andı

FMV Işık Okulları öğrencileri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 79’uncu yılında, 15 yıldır her yıl olduğu gibi Selanik’te doğduğu evde andı. Işıklı 145 öğrenci ve öğretmen, Ata’nın doğup büyüdüğü evin bahçesinde düzenlenen törende Atatürk Oratoryosu’nu da seslendirdi

1934 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün onayı ile Işık adını alan FMV Işık Okulları, 145 öğrenci ve öğretmeni ile 10 Kasım’da Atatürk’ün Selanik’teki evinde bir araya geldi.

2002 yılından itibaren 15 yıldır her 10 Kasım’da Ata’nın doğup büyüdüğü evde hazır bulunan Işıklıların, düzenlediği anma törenine Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Akın Süel de katıldı. Dinleyenleri gözyaşına boğan anlamlı törende Işıklı öğrenciler, Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 9’u 5 geçe gerçekleştirdikleri saygı duruşunun ardından Atatürk Oratoryosu, Mimoza Çiçeğim ve 10. Yıl Marşı gibi eserleri seslendirdi.



Atatürk’ün doğup büyüdüğü evin yanı sıra, çocukluğunun ve ilk gençliğinin geçtiği, okula gittiği Selanik’i de gezen Işıklılar, 14 Aralık 1885’te Feyz-i Sıbyan adıyla Selanik’te kurulan Işık Okulları’nın kurulduğu yeri de ziyaret etti.

Haberin Devamı