Foça Foça'daki Kıbrıs gazilerine madalya ve beratları törenle dağıtıldı

Foça'daki Kıbrıs gazilerine madalya ve beratları törenle dağıtıldı

Paylaş
Foça'daki Kıbrıs gazilerine madalya ve beratları törenle dağıtıldı

Foça'daki Kıbrıs gazilerine madalya ve beratları törenle dağıtıldı

İZMİR'in Foça ilçesindeki 14 Kıbrıs gazisine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından gönderilen berat ve madalyalar törenle verildi.

Gazilere madalya ve beratlarının dağıtımı için Foça Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene, Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Amfibi Görev Grup ve Garnizon Komutanı Tümamiral İbrahim Özdem Koçer, CHP'li Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Foça Jandarma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Foça İlçe Emniyet Müdürü Özgür Arslan ve Foça İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Sertan Koç katıldı.

Foça Kaymakamı Ali Çetin törendeki konuşmasında, vatan için kendi canlarını hiç düşünmeden ortaya koyan tüm şehitlerimizi ve vefat eden gazileri saygı ve minnetle andığını, ilçede yaşamını sürdüren gazilerle vefat edenlerin yakınlarını bu vesileyle konuk etmekten büyük onur duyduğunu söyledi. Kaymakam Çetin, "Gazilerimiz bu memleketin en önemli temel taşlarıdır. Şehitlerimiz ve gazilerimizin mübarek kanı üzerinde bayrağımız dalgalanmaktadır. Bizler bu vatan üzerinde yaşıyoruz. Değerli gazilerimiz sizlerle bir arada olmak bizlere şeref ve gurur veriyor. Sizin şahsınızda bütün gazilerimize ve şehitlerimize minnet ve şükran duygularımızı iletiyoruz" dedi. Kaymakam Ali Çetin'in konuşmasının ardından, İzmir Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü tarafından isimleri tespit edilen gazilerden Adem Kurtulmuş, Ali Fuat Gökşin, Hasan Batunoğlu, İrfan Uçkaç, Mehmet Oğuz Fertelli, Mustafa Akkaya, Necmettin Erdem, Nihat Akçil, Ramazan Tekin Şimşek, Selçuk Şükrü Bozkaya, Seyfettin Doğan Bafra, Tekin Yamaç, Tuncer Kimran ve Veysel Öncü'ün madalya ve beratları protokol üyelerince dağıtıldı.

Seyfi GÜL / FOÇA (İZMİR), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberin Devamı