Ekonomi Ford Fiesta ilk çeyrekte Avrupa’da segmentinin en çok satan modeli oldu

Ford Fiesta ilk çeyrekte Avrupa’da segmentinin en çok satan modeli oldu

Paylaş
Ford Fiesta ilk çeyrekte Avrupa’da segmentinin en çok satan modeli oldu

Ford Fiesta ilk çeyrekte Avrupa’da segmentinin en çok satan modeli oldu

Türkiye’nin son üç yıldır sınıfının en çok satan modeli olan Fiesta, Avrupa’da yılın ilk çeyreğinde en yakın rakibinden 14 bin adet fazla satarak 77.800 adetlik satış rakamına ulaştı. Avrupa pazarında hem kendi segmentinin en çok tercih edilen modeli, hem de tüm otomobil modelleri içinde ikinci en çok satan model olan Fiesta’nın bu satışlarının dörtte biri Ford’un ödüllü 1,0 litrelik EcoBoost motora, yüzde 60’ı SYNC ve Acil Yardım Desteği’ne sahip. Buz Beyazı en çok satan renk oldu. 2013 yılının ilk çeyreğinde satılan Fiesta’lar tampon tampona park edilse, 400 metrelik olimpik koşu parkurunu 770 kez dolaşacak uzunluğa ulaşıyor.



Dünyanın lider otomotiv bilgi sağlayıcısı JATO Dynamics* verilerine göre Ford Fiesta, Mart ayında ve 2013 yılının ilk üç ayı toplamında Avrupa’nın segmentinde en çok satılan otomobili oldu. 2013 yılının ilk çeyreğindeher 100 saniyede bir Fiesta satın alındı. Yakıt verimliliği, yüksek kalitesi, zengin donanımı ve keyifli sürüş özelliklerinin eşsiz bileşimiyle göz dolduran Fiesta, aynı zamanda Avrupa genelinde en çok satılan ikinci otomobil oldu.

Haberin Devamı

JATO Dynamics verilerine göre Mart ayında 41.600 adet satan Fiesta, ilk çeyrek toplamındaki 77.800 adetlik satışla, en yakın rakibinden 14.000 adet daha fazla sattı. Mart ayında, 19 geleneksel Avrupa pazarında Fiesta’nın perakende payı sınıfında 1,2 oranında arttı. Müşterilerden gelen siparişler ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla ilk çeyrekte yüzde 8 artış gösterdi. Yılın ilk üç ayında satılan Fiesta’lar tampon tampona park edilse, 400 metrelik olimpik koşu parkurunu 770 kez dolaşacak uzunluğa ulaşıyor.

En çok Buz Beyazı ve 1,0 litrelik EcoBoost motorlu model tercih edildi

2013’un ilk çeyreğinde Fiesta alan Avrupalıların renk tercihi yüzde 23 oranla Buz Beyazı oldu. Buz Beyazını Avrupa genelinde sırasıyla Siyah ve Aytozu Gri renkleri izledi.

Haberin Devamı

Avrupalı müşterilerin dörtte biri, Yeni Fiesta’yı, “2012 Uluslararası Yılın Motoru” ödüllü 1,0 litrelik EcoBoost motoruyla satın almayı tercih etti. Aynı dönemde Türk müşteriler ise ağırlıklı olarak yüksek yakıt ekonomisine sahip 1.5L 75 PS gücündeki dizel motor seçeneğini tercih ettiler.

Yüzde 60, Ford SYNC sistemli Fiesta satın aldı

Müşterilerin yüzde 60’ı yılın ilk dört ayında, Yeni Fiesta’nın Euro NCAP Advance ödüllü Ford SYNC sistemine sahip olan Fiesta’yı tercih etti. Sesle kumanda edilebilen iletişim sistemi SYNC, olası bir kaza anında 40 Avrupa ülkesinde 26 farklı dilde, ilgili bölgedeki acil yardım hattını arayarak uyarı bildiren Acil Yardım Desteği’ni içeriyor. Sürüş esnasında elleri direksiyondan, gözleri yoldan ayırmadan araç içerisinde iletişim sunan SYNC sistemi sayesinde Türkçe sesli komutlarla Bluetooh üzerinden sisteme entegre telefon ile görüşme yapılabildiği gibi, Bluetooth ya da USB yoluyla sisteme bağlanmış müzik cihazlarından Türkçe sesli komutlarla müzik seçilebiliyor. Gelişmiş sistem aynı zamanda cep telefonuna gelen mesajları da kullanıcılarına sesli olarak okuyor ve sistemde bulunan hazır mesajlar ile sürüşe ara vermeden anında yanıt verme olanağı tanıyor.

Üstün teknolojilere sahip Yeni Fiesta şimdi de Navigasyon Paketi ile satışa çıkıyor

Haberin Devamı

Dinamik dış ve iç tasarıma sahip olan Yeni Fiesta; tasarım, işçilik ve ergonomide referans oluştururken, sınıfında ilk kez sunulan Ford MyKey, yetişkinleri daha güvenli sürüşe teşvik ediyor, genç sürücülerin ise direksiyon başında maruz kaldığı risklerin azaltılmasına olanak tanıyor. Ford MyKey sistemi, kişiye tanımlı özel anahtar aracılığı ile aracın maksimum hız ve müzik düzeyi limitlerini belirliyor. Ayrıca emniyet kemerleri takılıncaya kadar müzik sisteminin sesi açılamıyor ve sürücüye yardımcı sistemler ile güvenlik özellikleri devre dışı bırakılamıyor. MyKey, vale gibi farklı kişilere anahtar teslim etme durumunda, aracın belirli sınırlar içinde kullanmasını sağlayarak kötü niyetli kullanımın yaratacağı muhtemel hasarları da engelliyor.

Fiesta’nın, yavaş akan trafikte 30 km/s'nin altındaki hızlarda çarpışmaların önlenmesine yardımcı olmak üzere tasarlanan Aktif Şehiriçi Güvenlik Sistemi ise öndeki aracın beklenmedik şekilde durduğunu tespit ederse, sürücünün yerine otomatik olarak fren yaparak olası kazalara mani oluyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de de yılın ilk 4 ayında yaklaşık 5.400 adet satış rakamına ulaşan Yeni Fiesta’da Haziran ayı ile birlikte sunulacak Navigasyon paketi ile müşteriler Sony müzik sistemi ile birlikte navigasyon ve geri görüş kamerasına sahip olabilecekler. Navigasyon paketi Sony müzik sisteminin üzerine 1900 TL tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı ile sunuluyor.

Fiesta geçen yıl da Avrupa’da segmentinin en çok satan modeliydi

Fiesta, bu yılın başlarında, 2012 yılındaki 723.130 adetlik satışı ile Polk tarafından sııfının dünyada en çok satılan otomobili olarak ilan edilmişti. Aynı zamanda JATO Dynamics’e göre de toplamda 306.405 Avrupalı müşterinin tercih ettiği Fiesta, 2012 yılında Avrupa’nın segmentinde en çok satılan modeli olmuştu.

* JATO Dynamics sonuçları, şirketin yan kuruluşu olan JATO Danışmanlık tarafından temin dilen bilgilerden elde ediliyor. Veriler 30 Avrupa ülkesine dayanıyor. Daha fazla bilgi için www.jato.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı