Dünya Ford, Suudi aktivist Sahar Nassif’e lüks otomobil hediye etti

Ford, Suudi aktivist Sahar Nassif’e lüks otomobil hediye etti

Paylaş
Ford, Suudi aktivist Sahar Nassif’e lüks otomobil hediye etti

Ford, Suudi Arabistan’da kadınların otomobil kullanması için büyük mücadele veren Suudi aktivist Sahar Nassif’e lüks otomobil hediye etti

Suudi Arabistan'da kadınlara yönelik uygulanan araba kullanma yasağının kaldırılması dünya devi otomobil markalarını hareketlendirdi. Birçok otomobil devi şirket resmi sosyal medya hesaplarından Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud'un verdiği kararı destekleyen paylaşımlarda bulundu. Ünlü şirketler bununla da yetinmeyerek Suudi Arabistanlı kadınlara hediye araba kampanyalarına başladı.

Sabah'ın haberine göre ilk talihli ise kadınların araba kullanma hakları için verdiği mücadele ile adını duyuran Sahar Nassif oldu. Daha önce yasağa meydan okuyarak direksiyon başına geçtiği için hapis cezasına çarptırılan 63 yaşındaki Nassif'e ilk hediye araba verildi. ABD merkezli Ford şirketi, Nassif'e bir araba hediye ettiklerini duyurdu. Ücretsiz arabanın Nassif'in geçen hafta verdiği röportajında "Hayalimdeki otomobil" dediği Ford Mustang model olduğu açıklandı.

Ford Mustang fiyaları 100 bin dolar ile 200 bin dolar arasında değişiyor.

Haberin Devamı