Spor "Forma buldukça performansım arttı"

"Forma buldukça performansım arttı"

Paylaş
"Forma buldukça performansım arttı"

Spor Toto Süper Lig'de yarın Beşiktaş ile karşılaşacak İstanbul Başakşehir'in kalecisi Volkan Babacan, düzenli forma giydikçe performansının arttığını söyledi.

Süper Lig’de geride kalan 8 haftanın en az gol yiyen file bekçisi Volkan Babacan, kariyerinin en iyi sezonunu geçirdiğini ifade etti.

Lacivert-beyazlı futbolcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, forma giydiği 8 karşılaşmada kalesinde sadece 3 gol gördüğünü belirtti. Babacan, "Benim performansımdan daha önemlisi takımın performansı. Sezon başında koyduğumuz bazı hedeflerimiz var. Bu hedeflere ulaşmak için çalışıyoruz. Başta başkanımız ve hocamız olmak üzere herkes bu hedefe ulaşmak için gayret ediyor. Herkes emek veriyor. Bu emeğin karşılığını yavaş yavaş almaya başlıyoruz. Takımın iyi gitmesi benim de iyi gitmemi sağlıyor. Hem takım kazanıyor hem de biz oyuncuların değeri artıyor. Umarım böyle devam eder" diye konuştu.

Fenerbahçe ve Kayserispor’da forma şansı bulmakta zorlandığını dile getiren Volkan Babacan, "Fenerbahçe ve Kayserispor’da fazla oynayamadım. Manisaspor’da forma şansı buldum. Bir kalecinin oynaması çok önemli. Forma buldukça benim de performansım arttı. Antrenmanlar bir yere kadar, kalecinin sahaya çıkması gerekiyor. Maç havası, atmosferi çok farklı oluyor. Tabii daha öğreneceğim çok şey var. Bu kulübün, hedeflerime ulaşmam için çok iyi bir yer olduğunu düşünüyorum. Devam edeceğim, daha hiçbir şey başarmış değilim" ifadelerini kullandı.

"Beşiktaş maçı zor geçecek"
Volkan Babacan, Spor Toto Süper Lig’de yarın Beşiktaş ile yapacakları karşılaşmanın ise zor geçeceğini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Beşiktaş iyi oynayan bir takım. Bence zor bir mücadele olacak. İki ekip de takım oyununu yansıtmaya çalışıyor. Genç ve iyi oyunculara sahipler. Umarım kazanan biz oluruz. Demba Ba, Avrupa’da oynamış ve ülkemize gelen en önemli oyunculardan birisi. Gerçekten büyük bir isim ama biz bireylerden çok takımın tamamına odaklanıyoruz."

Başarılı performansıyla bu sezon A Milli Takım’a kadar yükselen Volkan Babacan, henüz büyük takımlarda oynama gibi bir hedefinin olmadığını vurgulayarak, "Şu an düşündüğüm tek şey kendimi geliştirmek ve kulübüme faydalı olabilmek" dedi.

Haberin Devamı