Spor Formula 1'e yeni sıralama turu formatı

Formula 1'e yeni sıralama turu formatı

Paylaş
Formula 1'e yeni sıralama turu formatı

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) Dünya Motor Sporları Konseyi, Formula 1'de eleme usulüne dayalı yeni sıralama turu formatını onayladı.

Formula 1’in internet sitesinden yapılan açıklamada, belli süreler sonunda en yavaş pilotların teker teker saf dışı kalacağı yeni formatın, sezonun ilk yarışı Avustralya Grand Prix’sinde uygulanacağı bildirildi.

Sıralama turlarının yeni formatı, eski sistemde olduğu gibi üç ayrı bölümden oluşacak. 16 dakika sürecek ilk seansta, 7 dakikanın ardından en yavaş pilot elenecek. Sonrasında her 90 saniyede bir aynı şekilde eleme yapılmaya devam edilecek. Yedi sürücünün elenmesiyle ikinci seansa 15 pilotla geçilecek.

Aynı sürecin uygulanacağı ikinci seans 15 dakika sürecek ve bu kez 6 dakikanın sonunda ilk eleme gerçekleştirilecek. Her 90 saniyede bir sürücünün elenmesiyle üçüncü seansa 8 yarışmacı kalacak.

Üçüncü seans 14 dakikada tamamlanacak ve 5 dakikanın ardından ilk pilot elenecek. Son seansta, iki sürücünün kalacağı "pole" pozisyonu mücadelesine kadar yine 90 saniyede bir eleme yapılacak.

Avustralya Grand Prix’si 18-20 Mart tarihlerinde koşulacak.

AA

Haberin Devamı