Yaşam Foseptikte yaşam savaşı!

Foseptikte yaşam savaşı!

Paylaş
Foseptikte yaşam savaşı!

Denizli'nin Honaz İlçesi'nde bir besi çiftliğinde 1 metre genişliğinde 5 metre derinliğindeki foseptiğe düşen 800 kilogram ağırlığındaki gebe inek, itfaiye ekipleri tarafından kepçe yardımıyla güçlükle kurtarıldı

Honaz’da bugün sabah saatlerinde Mehmet Ali Güner’in sahibi olduğu Güner Süt Çiftliği’nde, 8 aylık gebe Holstein cinsi ineklerden biri mazgalın kırılması sonucu 1 metre genişlik ve 5 metre derinliğindeki fosseptik kanalına düştü.

Çiftlik çalışanları ineği düştüğü yerden çıkaramayınca itfaiyeden yardım istedi. Çiftliğe gelen itfaiye ekipleri, gebe olan ineğin karnındaki yavruya zarar vermemek için büyük bir titizlikle kurtarma çalışması başlattı.

Dalgıç kıyafetli iki itfaiye eri, 1.5 metresi hayvansal atıklarla dolu fosseptik kanalına girdi. İtfaiye ekipleri bir yandan ineği bulunduğu yerden çıkartabilmek için çeşitli yerlerinden halatlarla bağlarken, diğer yandan da boğulmaması için büyük çaba sarfetti.

Halatlarla bağlanan inek, daha sonra kepçe yardımıyla fosseptikten çıkartıldı. 3 saatlik bir çaba sonucu güçlükle kurtarılan inek hortumla su tutulup, temizlendi.

Ayağa kalkıp, rahatça hareket edebilen ineğin karnındaki yavrusunun durumunun ise veteriner tarafından yapılacak muayene sonucu belirleneceği bildirildi.

Haberin Devamı



Ramazan ÇETİN / HONAZ (Denizli), (DHA)