Bilim - Teknoloji Foxconn’un net gelirinde rekor düşüş
Paylaş
Foxconn’un net gelirinde rekor düşüş

Üretim aşamasında yaşanan çeşitli sıkıntılar yüzünden beklenenden daha geç tarihte çıkan iPhone X’in gecikmesi Foxconn’u kötü etkiledi

Apple akıllı telefonlarının üretimi için birçok şirketle çalışıyor. Amerikalı teknoloji devinin telefon parçalarının üretimi çalıştığı bu şirketlerin başında Foxconn geliyor. Durum böyle olunca Apple’ın faaliyetleri bu şirketleri de doğrudan etkiliyor.

iPhone X’te de bu durum değişmedi. Üretim aşamasında yaşanan çeşitli sıkıntılar yüzünden beklenenden daha geç tarihte çıkan iPhone X’in gecikmesi Foxconn’u kötü etkiledi.

Telefonun çıkışı gecikince şirketin bu yılki kazancı büyük düşüş yaşadı. Şirketin son çeyrekteki net geliri 696 milyon dolarda kaldı. Oysa iPhone X ertelenmeden önceki beklentiler 1.2 milyar dolardı.

YÜZDE 39 DÜŞÜŞ YAŞADI


Bloomberg’in haberine göre şirket bu gecikme nedeniyle net gelirinde yüzde 39 düşüş yaşadı ve tarihinin en yüksek düşüşüne şahit oldu. Elbette iPhone X satışlarının 2018’de yükselmesi ile şirketin gelirinin de hızla artması bekleniyor. Ancak şirket bu yılı kötü kapamaktan kurtulamadı.

Neffos X1 Max kutusundan çıkıyor

Haberin Devamı