Bilim - Teknoloji Foxconn'da robot intiharları başlayacak
Paylaş
Foxconn'da robot intiharları başlayacak

Dünyanın en büyük montaj fabrikası olan Foxconn geçtiğimiz yıldan itibaren intiharlarla anılmaya başlanmıştı. Foxconn intiharları engelleyecek yeni bir uygulama başlattı

HP ve Apple'ın ürünlerini monte etmesiyle ünlü olan Tayvan kökenli Foxonn fabrikası geçtiğimiz yıldan itibaren kendine yeni bir unvan kazanmıştı. Foxconn fabrikalarında üste üste yaşanan intiharlardan sonra, tüm dünyanın gözü bu markaya yöneldi.

Haberin Devamı

Kısa sürede intihar fabrikası olarak anılmaya başlayan Foxconn tesisleri, kötü çalışma şartları ve baskıyla işçileri bunalıma sokuyordu.

İnsanlar Gidiyor Robotlar Geliyor

Bir yıllık süreç içerisinde Foxconn bu imajdan kurtulmak için işçileriyle intiharı yasaklayan anlaşmalar bile yaptı. Ancak dünyanın en büyük teknoloji fabrikası çareyi yine çalıştığı sektörde arıyor. Foxconn fabrikalarına 1 milyon montaj robotu yerleştirilecek. Robotlar, kısa vadede insanlardan daha pahalı gözüksede çalışma saati gözetmemeleri ve hızlı iş yapmaları sayesinde beşeri işçilerden daha faydalı yatırımlar.

Emeğin çok ucuz olduğu Foxconn gibi fabrikalar ise insanların yetmediği yerde robotlara başvurarak üretimi daha da artırabiliyor. Foxconn'un çalışma prensiblerini değiştirmek yerine robotları işe alması ise milyarlarca dolar dönen teknoloji sektöründeki en zayıf halkayı gözler önüne seriyor. Bu şartlar değişmezse intihar eden robot haberlerine bile görebileceğiz.

Haberin Devamı

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.