Dünya Fransa polisinden Avrupa'da terör eylemleri uyarısı

Fransa polisinden Avrupa'da terör eylemleri uyarısı

Paylaş
Fransa polisinden Avrupa'da terör eylemleri uyarısı

Fransa ulusal polis teşkilatı, Avrupa genelinde demiryollarına yönelik terör eylemleri tehdidi konusunda uyarı yaptı. Polis aşırıcılık yanlılarının bir dizi orman yangını ve gıda zehirleme eylemleri planladığını aktardı

Le Parisien gazetesi, polis teşkilatı genel müdürlüğünün hazırladığı 7 sayfalık gizli bir rapora dayandırdığı haberinde, "Tren seferlerinin yapıldığı alanlara sızma veya bu alanlarda sabotaj girişiminde bulunma konusunda ortaya çıkan tüm bilgilere özellikle dikkat edilmeli" ifadelerine dikkat çekildi.

Raporda ayrıca Fransa'da terör eylemlerinin gerçekleşme olasılığının 'hala çok yüksek olduğu' ve bu nedenle Fransız güvenlik güçlerinin yeni esasları dikkate alarak terörle mücadele planını gözden geçirmeye hazırlandığı belirtildi.

Sputnik'in aktardığı rapora göre, yeni saldırılar gerçekleştirilme tehdidinin bulunması nedeniyle demiryolu alanlarında, okul ve üniversitelerde ve turistik tesislerde güvenlik önlemlerinin artırılmasına karar verildi.

Polis teşkilatı genel müdürlüğü ayrıca otomobillere de saldırı olasılığı bulunduğunu hatırlatarak ‘her türlü şüpheli davranışlar ve çalınan tüm araçlar konusunda beklemeksizin bilgi verilmesi' çağrısında bulundu.

Haberin Devamı