Ekonomi Fransız ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 0,6 büyüdü

Fransız ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 0,6 büyüdü

Paylaş
Fransız ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 0,6 büyüdü

Fransız Ulusal İstatistik Enstitüsü (INSEE), ekonominin ilk çeyrekte, önceki çeyreğe göre yüzde 0,6 büyüdüğünü açıkladı

INSEE tarafından yapılan açıklamada, yılın ilk üç ayındaki düşük petrol fiyatları ile fabrikaların stoklarını eritmesi ve ev eşyası tüketimindeki artışın ekonominin beklenenden daha fazla büyümesinden etkili olduğu değerlendirmesine yer verildi.

Haberin Devamı

INSEE, daha önce yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,4 ekonomik büyüme beklendiğini açıklamıştı. Fransız ekonomisi ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 0,7 büyüdü. Fransız ekonomisi son olarak 2013 yılı ilk çeyreğinde yüzde 0,7 büyüme sağlamış, o tarihten bu yana büyüme rakamları gerilemişti.

Maliye Bakanı Michel Sapin, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, 2015 yılında ekonomik büyümenin yüzde 1’i geçeceği tahmininde bulundu. Fransız ekonomisi geçen yıl yüzde 0,2 büyüme göstermişti.

AB Komisyonu tahminlerine göre ise bu yıl Fransa’nın ekonomik büyüme hızı yüzde 1,1 olacak. Fransa’da bütçe açığının GSYH’ye oranının yüzde 4’ü geçmesi AB Komisyonu’nun tepkilerine yol açıyor. Maastricht kriterlerine göre, bu oranın yüzde 3’ü geçmemesi gerekiyor.

Haberin Devamı

AA