Yaşam Frida Kahlo'nun kaşlarını aldılar! Reklama tepki yağıyor

Frida Kahlo'nun kaşlarını aldılar! Reklama tepki yağıyor

Paylaş
Frida Kahlo'nun kaşlarını aldılar! Reklama tepki yağıyor

Bir epilasyon aleti reklamında ünlü ressam Frida Kahlo'nun eserlerinden photoshopla bıyık ve kaşlarını sildiler. Sosyal medyada reklama tepki yağdı.

Bir epilasyon aleti markasının yaptığı Frida Kahlo'lu reklam görenleri şoke ediyor. Çünkü reklamda Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun otoportreleri kullanılmış. Ancak resimlerde Kahlo'nun bıyık ve kaşları fotoshopla alınmış.



Yüz epilasyon aletinin tanıtıldığı reklamlar “Frida bunu bir bilseydi” sloganıyla piyasaya sunuldu.

Frida'nın kalın kaşlarına ve bıyıklarına yapan gönderme yapan reklam sosyal medyada tepki çekti.



Sosyal medyada pek çok kullanıcı Frida'nın tam da güzellik algısına direndiği için kendisini resmettiğini yazdı.

FRİDA KAHLO KİMDİR?


Ressam Frida Kahlo, Diego Rivera ile evli ve halen feminist bir simge olarak bilinen Meksikalı bir portre ressamıdır. 6 Temmuz 1907'de Meksika'nın Coyocoán kentinde dünyaya geldi. Meksika'nın en büyük sanatçılarından biri olarak kabul edilen Kahlo, otobüs kazasında ağır yaralandığında resim yapmaya başladı.



Kahlo daha sonra 1929'da sanatçı Diego Rivera ile evlendi. 1954'te ölümünden önce Paris'teki ve Meksika'daki resimlerini sergiledi. Fiziksel ve duygusal acısı, iki kez evlendiği kocası, sanatçı Diego Rivera ile olan çalkantılı ilişkisinde olduğu gibi, tuvallerde belirgin bir şekilde tasvir edilmiştir. Frida Kahlo 13 Temmuz 1954'te ölümünden birkaç gün önce günlüğüne şunları yazdı: "Umarım çıkış, kolayı sevindirir ve asla dönmemeyi umarım - Frida"

Haberin Devamı