Türkiye (Son Dakika) Fuhşa zorlanan yabancı uyruklu kadınlar kurtarıldı

Fuhşa zorlanan yabancı uyruklu kadınlar kurtarıldı

Paylaş
Fuhşa zorlanan yabancı uyruklu kadınlar kurtarıldı

Antalya’da, polisin düzenlediği fuhuş operasyonunda Moldova, Ukrayna, Rus ve Kırgızistan uyruklu 15 kadın ile kadınları fuhşa sürükledikleri iddia edilen 8 şüpheli gözaltına alındı

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, kentte yurt dışı bağlantılı kişiler tarafından fuhuş yaptırıldığı bilgisine ulaştı.

Kurulan özel ekipler, S.A. ve H.A. ile birlikte hareket ettikleri kişilerle, yurt dışından getirdikleri kadınlara fuhuş yaptırdıklarını belirledi. Şüphelilerin yurt dışından özellikle maddi durumları kötü olan kadınları buldukları ve kadınları çok para kazanacakları vaadiyle yol masraflarını karşılayarak Antalya’ya getirdikleri tespit edildi.

S.A.’nın kendisinden kadınların fotoğrafını isteyen müşterilerine, "Benim kızlarım katalog kızlar resme gerek yok" diyerek müşterilerini ikna ettiği öğrenildi.



68 POLİSLE OPERASYON YAPILDI


Devam eden teknik dinleme ve gizli incelemelerde, A.Ö., B.T., M.B. ve A.Ö. isimli kişilerin de S.A. ve H.A. ile irtibatlı oldukları ve kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları bilgisine ulaşıldı. A.Ö.’nün konyaaltı ilçesinde bir otelde görevli İ.B. ve otel işletmecisi A.K. ile fuhşa yer temin ettiği belirtildi.

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI


Yapılan tüm teknik ve fiziki çalışmaların ardından 3 gün önce oluşturulan 26 ekiplik 68 polisle, şüphelilerin yakalanması ve fuhşa zorlanan kadınların kurtarılması için eş zamanlı operasyon başlatıldı. 1 ev ve 2 otele yapılan baskınlarda, 7 Moldova, 5 Ukrayna, 1 Rus, ve 2 Kırgızistan uyruklu kadın kurtarıldı. Kadınları pazarladığı ve yer temin ettiği ileri sürülen 8 şüpheli de gözaltına alındı. Şüphelilerin mekanlarında yapılan aramada fuhuştan kazanılan 13 bin 260 TL, 60 dolar, 200 euro para, cep telefonları, bilgisayar, sahte nüfus cüzdanları, bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

SINIR DIŞI EDİLDİLER


Sağlık kontrolünden geçirilen yabancı uyruklu kadınlar daha sonra sınır dışı edildi. Emniyette işlemleri tamamlanan 8 şüpheli ise 'fuhşa aracılık etmek ve zorla fuhuş yaptırmak' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı