Gündem Fuhuştan yakalandılar, AIDS'li çıktılar

Fuhuştan yakalandılar, AIDS'li çıktılar

Paylaş
Fuhuştan yakalandılar, AIDS'li çıktılar

İzmir'de düzenlenen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 21 yabancı uyruklu kadından 3'ünde HIV virüsü, frengi ve Hepatit C tespit edildi

Eşi tarafından aldatılan kadınlar ile fuhuş şebekesinin elinden kurtulmuş kadınlardan gelen ihbar maillerini değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı.

Ekiplerin araştırmaları sırasında, fuhuş yaptırmaktan kaydı bulunan 30 yaşındaki Ali Sarı’nın, eşi 32 yaşındaki Behice Sarı ile fuhuş şebekesi kurduğu belirlendi.

Yaklaşık 5 ay takip edilen şüphelilerin adreslerinin belirlenmesiyle de eş zamanlı baskınlar yapıldı. İzmir’in Konak, Karabağlar, Buca ile Aydın’ın Kuşadası ilçelerindeki 11 adrese yapılan operasyonda, Ali Sarı, eşi Behice Sarı ile adamları S.S., S.Ö., M.E., B.D., yakalandı. 5 şüpheli, işlemlerin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

ÖDÜL VERMİŞLER

Şüphelilerin kurdukları şebekede, yanlarında çalışan yabancı uyruklu kadınları, ülkelerine gönderip ilk olarak arkadaşlarını kandırarak Türkiye’ye gelmelerini sağladıkları belirlendi.

Daha sonra aynı kadınların, yanlarında getirdikleri arkadaşlarına çok para kazanmayı vadederek fuhuş yapmaya özendirdikleri saptandı. Ali Sarı ile Behice Sarı’nın, arkadaşlarını kandırıp çalışmaya ikna edenleri ise saadet zincirindeki gibi belli menfaatler sağladıkları ileri sürüldü.

Fuhuş yaptırdıkları yabancı uyruklu kadınları kendilerine ait evlere yerleştiren şebekenin, telefonla anlaştıkları müşterilerinin istedikleri yerlere kadınları kendi araçlarıyla servis ettikleri belirtildi.

Kendi aralarında iş bölümü yapılan şebekede, Ali Sarı’nın erkek müşterilerden ve kadınların servisinden, eşi Behice Sarı’nın ise kadınların bakımından, harektelerine kadar tüm detaylarıyla ilgilendikleri öğrenildi.

3 KADIN HASTALIKLI ÇIKTI

Operasyonda fuhuş şebekesinin elinden kurtarılan 8 Ukrayna, 6 Rusya, 2 Belarus, 4 Moldova ve 1 Gürcistan uyruklu toplam 21 kadından, hastalık taşayıp taşımadıklarının belirlenmesi için kan örnekleri alındı.

Haklarında Yabancılık Şube Müdürlüğü tarafından işlem yapılan kadınlardan 23 yaşındaki E.S.’nin frengi, 32 yaşındaki L.I.’nın HIV virisü, 22 yaşındaki L.K.’nin ise Hepatit C virüsü taşıdığı ortaya çıktı. Polis yetkilileri, bu kadınlarla ilişkiye girenlerin en kısa sürede test yaptırmalarını istedi.

Taylan YILDIRIM/DHA