Yaşam Fun-Da-Mental Babylon'da

Fun-Da-Mental Babylon'da

Paylaş
Fun-Da-Mental Babylon'da

Sıradışı müzik ve siyasi şarkı sözleriyle Asyalı hip-hop grubu Fun-Da-Mental, Midnight Express konser serisi kapsamında Babylon'da

1991 yılında İngiltere’de kurulan hip-hop grubu Fun-Da-Mental yaptıkları sıradışı müzik ve siyasi şarkı sözleriyle Asyalı “Public Enemy” olarak adlandırılıyor. Grubun beyni ise İngiltere’de sviri bir karakter, Pakistan asıllı Aki Navaz. Radikal ve çok kültürlü olan grubun sağlam bir politik ve anti-ırkçı duruşları var. Müziklerinde 3.dünya ülkelerinin haklarını savunmakla beraber geri kalmışlığın nedenleri ve çözümleri üzerinde duran Fun-Da-Mental, bu konuları müziklerinde ve şarkı sözlerinde incelikle işliyor. Şuana kadar tam 7 albüm yayınlayan Fun-Da-Mental 17 Eylül akşamı Babylon’da sahne almaya hazırlanıyor.

Fun-Da-Mental Babylon Midnight Express konser serisi kapsamında geliyor!

Müziğin kitleleri birleştiren ve önyargıları yıkan gücüne güvenen Babylon, yeni sezonda rotasını dünyanın merkezinden uzak, bilinmeyen bölgelere döndürüyor. Alan Parker’ın 1978 tarihli sansasyonel filmi “Midnight Express/Geceyarısı Ekspresi”nden sıra dışı bir şekilde ilham alan ve bu filmin bilinmeyen kültürlere ve “öteki” topraklara yapıştırdığı önyargıları kırma gayesiyle yola çıkan Midnight Express serisi; müziğin bu anlamdaki “öteki” temsilcilerini Eylül ayında Babylon sahnesine konuk etmeye hazırlanıyor. Midnight Express konserleri kapsamında Eylül ayı boyunca Tinariwen ve Mulatu Astatke gibi grup ve müzisyenler Babylon’da sahne alacak.

Babylon Midnight Express Konserleri

15.09.11 BaBa ZuLa
16.09.11 İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions
17.09.11 Fun-Da-Mental
19.09.11 Rainbow Arabia
21.09.11 Mulatu Astatke
22.09.11 Mulatu Astatke
23.09.11 Tinariwen
24.09.11 Tinariwen

Haberin Devamı