Spor Furkan Aldemir'de mutlu son

Furkan Aldemir'de mutlu son

Paylaş
Furkan Aldemir'de mutlu son

Beko Basketbol Ligi takımlarından Galatasaray, Pınar Karşıyaka'dan Furkan Aldemir'in transferi konusunda Karşıyaka ile anlaşmaya vardı

Galatasaray'ın, iki yıldır Ümit Milli Takım’da forma giyen Furkan Aldemir’in transferine ilişkin girişimlerde bulunduğu hatırlatıldı.

Gelinen noktada, gerek oyuncunun beklentileri, gerekse de kulübün menfaatleri doğrultusunda Furkan Aldemir’in transferine ilişkin iki kulüp arasında prensip anlaşmasına varıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Söz konusu transfer, bir miktar bonservis ücreti yanı sıra yine çeşitli seviyelerde Milli Takımlarda yer almış olan İlkan Karaman’ın kulübümüzde bir sene kiralık oynamasını içermektedir.

Furkan Aldemir’e bugüne kadar kulübümüze yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ederiz. 100. yılını yaşadığı bu dönemde ciddi bir yapılanma içerisinde yoluna devam etmekte olan ve her sene bir önceki seneden daha iyi olmayı hedefleyen takımımız, hedeflerine her zamankinden daha büyük bir ciddiyetle sarılmış durumdadır.

Bu hedefler doğrultusunda transfer çalışmalarımız devam etmektedir. Büyük Karşıyaka Taraftarı’nın adım adım hedefe doğru giden yolda, takımımıza, teknik ekibimize ve yönetimimize olan güven ile desteğinin devam edeceğine olan inancımız tamdır."

Karşıyaka’nın altyapısından yetişen ve Beko Basketbol Ligi’ndeki ilk maçını 2007-2008 sezonunda giyen 20 yaşındaki Furkan Aldemir, aynı zamanda Ümit Milli Takım’da da forma giyiyor.

Genç oyuncu bu sezon NBA draftına katılacağını açıklamış, ancak daha sonra bu hakkını gelecek yıl kullanacağını bildirmişti. Furkan Aldemir bu sezon ligde normal sezonda 23 maçta 8,61 sayı, 7,96 ribaund ortalamalarıyla mücadele etti.

Haberin Devamı