Spor 'Futbol birleştirir'

'Futbol birleştirir'

Paylaş
'Futbol birleştirir'

Lazio'nun Sırp ve Arnavut futbolcuları, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan Sırbistan-Arnavutluk maçının ardından el ele çektirdikleri fotoğrafla "Futbol birleştirir" mesajı verdi.

Kadrosunda Arnavutluk ve Sırbistan takımlarından 5 oyuncu bulunduran İtalyan Lazio kulübünde, sporun birleştirici ruhuna uygun bir organizasyon yapıldı. Bir dönem futbol oynayan, Lazio’nun Arnavut sportif direktörü Igli Tare, milli takım kampından kulübün Formello’daki tesislerine dönen Sırp ve Arnavut futbolcuları bir araya getirdi.

Bir dönem Galatasaray’da forma giyen Arnavut Lorik Cana, genç Thomas Strakosha, kaleci Etrit Berisha ile Sırp futbolcular Filip Djordevic ve Dusan Basta, el ele çektirdikleri fotoğraflarla kendi aralarında bir sorun olmadığını; futbolun ayrıştırıcı değil, birleştirici olduğu mesajını kamuoyuna iletti.

Lazio Başkanı Claudio Lottito da oyuncularının kardeşlik mesajı verdiğine dikkati çekerek, tarihi ve siyasi gelişmelerin zıtlık yarattığını bunu son yaşanan olayda gördüklerini belirtti.

Serie A’da Genoa takımını çalıştıran Sırp teknik adam Sinisa Mihaljovic de futbolun sadece futbol olarak kalması gerektiğini, olaylı maçta yaşananlardan üzüntü duyduğunu kaydetti.

İki takım arasında 14 Ekim’de Belgrad’da oynanan karşılaşmanın 44. dakikasında üzerinde 1912 yılında Arnavutluk’un bağımsızlığını ilan eden İsmail Kemali’nin resminin yer aldığı ve "Büyük Arnavutluk"u simgeleyen bayrağın bırakılması üzerine olaylar çıkmıştı.

Bazı Sırp taraftarların meşale yakması ve sahaya girmesi üzerine hakem Martin Atkinson, karşılaşmayı durdurup soyunma odasına gitmiş, ardından maçın tatil edildiği duyurulmuştu.

AA

Haberin Devamı