Gündem Futbol terörüne örgüt soruşturması

Futbol terörüne örgüt soruşturması

Paylaş
Futbol terörüne örgüt soruşturması

Türkiye’de yıllardır önlenemeyen futbol terörü, önceki akşam Kadıköy’de oynanan Fenerbahçe- Beşiktaş derbisinde yüzünü bir kez daha göstermişti. Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, tribünden atılan çakmakla yaralanınca maç 57. dakikada tatil edilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün “Kumpas var. Tribünlerdeki terörü birileri organize etti” dedi. Başsavcılık hemen ‘örgütsel yapı’ soruşturması açtı. 3 müfettiş iş başında. Çakmağı atan S.D. dahil 9 kişi gözaltında. Sahaya yabancı madde atan 10 kişi de aranıyor.

32 TARAFTAR SABAH BIRAKILMIŞTI


istanbul Kadıköy’deki olaylı maçta, fanatik bir taraftarın attığı çakmakla yaralanan Beşiktaş’ın hocası Şenol Güneş’in kafasına 5 dikiş atılmıştı. Şenol Güneş dün taburcu oldu. Çakmağı atan S.D. dün gece gözaltına alındı. S.D. ile birlikte gözaltına alınan 15’i Beşiktaşlı 32 taraftar ise savcılık talimatıyla dün sabah bırakıldı.



'OLAYLAR KÖŞELERDE OLDU'


Cumhurbaşkanı erdoğan olayla ilgili şunları söyledi: “Bu futbol teröründen öte bir şey. Biraz açık konuşmam lazım, kumpas da var. Olaylar hep korner atışı sırasında köşelerde oldu. Tribünlerdeki bu terörü birileri organize etti. ”


‘TEDBİR ALACAĞIZ’


Cumhurbaşkanı erdoğan şöyle devam etti: “Hanımların, tribünlere gitmesini bizim istememizin sebebi neydi? Fair play’i sağlamaktı. Tam tersi oldu. Bu durum katlanılır şey değil. Tedbir alacağız.”


STAT KAMERALARI İNCELEMEDE


Erdoğan’ın ‘Kumpas’ açıklaması sonrası anadolu Başsavcılığı şu açıklamayı yaptı: “Tribündeki belirli grupların örgütsel bir yapı bünyesinde önceden organize edilip futbol camiasını hedef alarak suç işlediği şüphesi üzerine soruşturma genişletildi.” Savcılık, olay çıkartanların arkasında azmettirici olabileceğini belirtti. staddaki tüm kamera görüntüleri incelemeye alındı.

57 DAKİKALIK MAÇTA 57 OLAY


Devlet, soruşturmayı yürütmesi için 3 müfettiş görevlendirdi. Olaylara karıştığı tespit edilen 8 kişi daha dün gözaltına alındı. sahaya yabancı madde atan 10 kişi ise aranıyor. Anadolu Başsavcılığı’na göre; 57 dakika süren maçta suç teşkil eden 57 ayrı eylem tespit edildi.


SALDIRGANIN İFADESİ: GAZA GELDİM



Şenol Güneş’in kafasına çakmak atan s.d.’nin tehdit ve çeşitli suçlardan sabıkası olduğu ortaya çıktı. S.D. şöyle dedi: “Kaleci bize küfür edince gaza gelip elimdeki çakmağı attım. yaralamak istemedim. Şenol Güneş’e geleceğini tahmin etmedim.”