Spor Futbola şike darbesi: 70 gözaltı

Futbola şike darbesi: 70 gözaltı

Paylaş
Futbola şike darbesi: 70 gözaltı

Avrupa futbolundaki en büyük şike skandalına adı karışan 4 şebeke liderinin yargılandığı davada, Türk sanıklardan Nurettin G.'nin avukatı müvekkilinin geniş kapsamlı itirafta bulunduğunu, bunun sonucunda 70 kişinin gözaltına alındığını söyledi

Almanya'da önceki gün başlayan davayla ilgili konuşan Meggers, Nurettin G.'nin Türkiye ile iyi bağlantıları bulunduğunu belirtti ve “Kesinlikle orada ayarlanmış çok maç var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ağırlıklı olarak Almanya, Belçika, Slovenya, Macaristan, Hırvatistan ve İsviçre'deki alt liglerde, çoğunlukla geçen sezon oynanmış 32 maçın irdelendiği davada, Nurettin G.'nin yanı sıra, Tuna A., Stevan R. ve Kristian S. yargılanıyor. Sanıkların, suçlu bulunmaları halinde 10 yıla kadar hapis cezalarına çarptırılabilecekleri belirtiliyor. Şike skandalı, parayla satın alındığı düşünülen onlarca futbolcuyla hakemi kapsıyor.

Sonucuna etki edildiği düşünülen maçlara, 2 milyon avro civarında para yatırıldığı, şebekenin bundan 1,6 milyon avro kazandığı tahmin ediliyor. Dava, 250 şüpheli ile 15 ülkede 300 şaibeli maçı kapsayan daha geniş kapsamlı soruşturmanın bir parçası olarak görülüyor.

(A.A.)