Spor Futbolcu Belözoğlu'ndan Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru

Futbolcu Belözoğlu'ndan Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru

Paylaş
Futbolcu Belözoğlu'ndan Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru

Emre Belözoğlu, maçta kendisine tekme atan Zokora ve kendisini tehdit ettiğini öne sürdüğü eski Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'le ilgili Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu

Belözoğlu’nun avukatı Mahir Işıkay tarafından Anayasa Mahkemesi'ne 1 ay önce verilen dilekçede, 6 Mayıs 2012’de oynanan maçta Trabzonspor futbolcusu Didier Zokora’nın kasten Belözoğlu’nun bacak arasına tekme atarak yaralanmasına sebep olduğu öne sürüldü.

Olayla ilgili Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunulduğu ancak Başsavcılığın takipsizlik kararı verdiği hatırlatılan dilekçede, bu kararın kaldırılması için itirazda bulunulduğu ancak bunun da reddedildiği belirtildi.

Dilekçede, "Müvekkilimizin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yolu zorunlu olmuştur" denildi.

Eski Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener hakkında da başvuruda bulunulan dilekçede, Trabzonspor - Fenerbahçe arasında oynanan maçtan sonra Şener’in, bir televizyon programında Belözoğlu hakkında tehdit ve hakaret içerikli konuşma yaptığı iddia edildi.

Bu nedenle Şener hakkında da şikayette bulunulduğu ve takipsizlik kararı verildiği ifade edilen dilekçede, söz konusu karara yapılan itirazın da reddedildiği hatırlatıldı. Dilekçede, bu takipsizlik kararının da kaldırılarak Sadri Şener hakkında soruşturma açılması talep edildi.

Haberin Devamı