Gündem Füze denemesi olabilir

Füze denemesi olabilir

Paylaş
Füze denemesi olabilir

Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi ve komşu ülkelerde dün akşam net bir şekilde görülen ışıklı cisim paniğe neden oldu. Vatandaşların kaydettiği görüntüleri izleyen Ankara Üniversitesi Rasathanesi Müdürü Doç.Dr. Birol Gürol, ışıklı cismin bir füze denemesi olabileceğini açıkladı

Rusya'daki 'Ria Novosti' adlı haber ajansı ise Rusya'nın stratejik füze programı çerçevesinde füze denemesi yaptığını açıkladı.

Dün akşam saat 21.30 ile 22.30 saatleri arasında Doğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Azerbaycan'da da net olarak görülen ışıklı cisim paniğe neden oldu. Gökyüzünde ışıklı cismi gören vatandaşlar fotoğraf makinesi ve kameralarla ışıklı cismi görüntüledi. Vatandaşların çektiği görüntüleri izleyen Ankara Üniversitesi Rasathanesi Müdürü Doç.Dr. Birol Gürol, ışıklı cismin bir füze denemesi olabileceğini belirtti. Gürol, şunları söyledi :

>> OLAYIN TÜM VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

"Öncelikli olarak bu cismin bir füze denemesi ile görülebilecek bir özelliğe sahip olduğunu söyleyebilirim. Nedeni ise çekilen görüntülerden birinde; cisimden muhtemelen çıkan gazın girdap yapıya sahip olduğu bu ise cismin büyük ihtimalle yükselirken dönerek hareketi sonucu ortaya çıktığı söylenebilir. Bunun ardından kısa bir süre sonra zaten cisimden gelen ışık azalıyor ve yok oluyor. Muhtemelen atılan füze bir olabilir. Yakıtının tükenmesi sonucunda görünmez hale geliyor."

Öte yandan Rusya'daki 'Ria Novosti' adlı haber ajansı ise Rusya'nın stratejik füze programı çerçevesinde füze denemesi yaptığını açıkladı. Açıklamada Rusya'nın güneyindeki Astrakhan'dan 'Topol ICBM' tipi füzenin ateşlendiğini ve Kazakistan'daki hedefine ulaştığı belirtildi.

DHA


Haberin Devamı