Spor Galatasaray-Alanyaspor (Maç özeti)

Galatasaray-Alanyaspor (Maç özeti)

Paylaş
Galatasaray-Alanyaspor (Maç özeti)

Süper Lig'de 13. hafta maçında Galatasaray, Aytemiz Alanyaspor ile Türk Telekom Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşma Galatasaray'ın 2 - 0'lık üstünlüğüyle sona erdi

Galatasaray evinde Alanyaspor'u ağırladı. Vagner Love'un yokluğunda hücum bölgesinde pek etkili olamayan rakibi karşısında Galatasaray Yasin Öztekin ve Gomis'in golleriyle maçtan 2 - 0 galip geldi ve puanını 29'a çıkardı.


Galatasaray tribünlerinde Latovlevici kavgası



Maicon'un eşi Ursula çıldırdı



Tudor’dan gazetecilere eleştiri



Yenilgi sonrası Safet Susic'ten açıklamalar


MAÇ ÖZETİ

90.DK: Hakem son düdüğü çaldı maç sona erdi. Galatasaray 2 - 0 Alanyaspor

88.DK: GOL! Galatasaray Gomis'in golüyle farkı 2'ye çıkarıyor. Orta alandan gelişen atakta kısa pasla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Yasin Öztekin topu sağına çekip kısa pasını Bafetimbi Gomis'e gönderiyor. Bafetimbi Gomis bekletmeden vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor.

78.DK: Hızlı gelişen atakta topla sağ kanatta ilerleyen Garry Rodrigues ceza sahası içine ortasını gönderiyor. Boşta kalan Bafetimbi Gomis penaltı noktasının hemen önünden bekletmeden kaleye şutunu gönderiyor. Bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

71.DK: Chisamba Lungu, Serdar Aziz'e orta alanda yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

69.DK: Sağ kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Giannis Maniatis ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kimseye temas etmiyor.

65.DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Selçuk İnan ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu kademeye giren savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.



56.DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Younes Belhanda ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direkte kaleci Haydar Yılmaz topu uzaklaştırmaya çalışıyor fakat bu top kısa düşüyor. Altıpasın sağ çaprazında topla buluşan Badou Ndiaye kaleye vuruşunu yapıyor ancak bu top savunma oyuncusundan sekiyor ve seken bu topu Haydar Yılmaz kontrol ediyor.

46.DK: İkinci yarı başladı

45.DK: İlk yarı sona erdi Galatasaray 1 - 0 Alanyaspor

41.DK: Sol kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Selçuk İnan ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleye vuruşunu yapıyor. Bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

37.DK: Giorgos Tzavellas, Maicon Roque'ye yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.



33.DK: GOL! Galatasaray Yasin Öztekin'le golü buluyor. Sol kanattan gelişen atakta Serdar Aziz ceza sahası içine hareketlenen Bafetimbi Gomis'e pasını gönderiyor. Ceza sahası içinde topla buluşan Bafetimbi Gomis kaleciyle karşı karşıya kalıyor ve şutunu çekiyor. Bu topu kaleci Haydar Yılmaz tokatlıyor. Tokatlanan top kısa düşüyor. Bu topa hareketlenen Yasin Öztekin penaltı noktasına yakın bölgeden vuruşunu yapıyor ve kalecinin solundan topu ağlarla buluşturuyor. Galatasaray, Yasin Öztekin'in golüyle 1-0 öne geçiyor.

28.DK: Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Younes Belhanda ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

24.DK: Sağ kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Garry Rodrigues ceza sahası dışı sağ çaprazdan kaleye şutunu çekiyor ancak bu top savunma oyuncularından geri dönüyor.

18.DK: Sol kanatta topla buluşan Yasin Öztekin korner çizgisine yakın bölgeden altıpas önüne pasını gönderiyor. Bu topa hareketlenen Selçuk İnan vuruşunu yapıyor ancak top Haydar Yılmaz'ın kontrolünde kalıyor.

14.DK: Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Garry Rodrigues ceza sahası içine giriyor ve pasını gönderiyor. Altıpas önünde topa hareketlenen Bafetimbi Gomis kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

5.DK: Giannis Maniatis, Iasmin Latovlevici ile girdiği ikili mücadelede yerde kalıyor ve sakatlığı sebebiyle maç kısa süreliğine duruyor.

3.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Younes Belhanda ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ön direkte topa hareketlenen Maicon Roque kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

1.DK: Maç başladı

Galatasaray'ın ilk 11'i:

Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Latovlevici, Yasin, Selçuk, Ndiaye, Belhanda, Garry Rodrigues, Gomis

Alanyaspor'un ilk 11'i:

Haydar, Gassama, Welinton, Tzavellas, Nsakala, Fofana, Sackey, Efecan, Emre Akbaba, Maniatis, Mbilla


TOLGA DEĞİŞİKLİĞİ


Galatasaray'da maç öncesi Tolga Ciğerci'nin sağ arka adelesinde çekme meydana gelmesi sonucu son dakika kararıyla yerine Yasin Öztekin ilk 11'de başladı.


'HEDEFİMİZ BU MAÇ DEĞİL'


Alanyaspor Teknik Direktörü Saffet Susic maç öncesi yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

'Bugüne kadar 25 gol attık ve bu gollerin 14'ünü Vagner ve Junior ikilisi attı. Bu iki oyuncumuzun olmaması bizim için tabii ki büyük eksik. Oyuncularıma rahat olmalarını söyledim. Maçın favorisi Galatasaray. Puan almamız iyi olur ama hedefimiz bu maç değil.' dedi


GALATASARAY'DA 2 ÖNEMLİ EKSİK


Galatasaray'da Fernando ve Feghouli cezası nedeniyle Aytemiz Alanyaspor karşısında forma giyemeyecek. Igor Tudor'un Fernando'nun yerine Selçuk İnan, Feghouli'nin yerine ise Gary Rodrigues'i oynatması bekleniyor.

Son 4 maçında 7 puan kaybeden ancak hala liderliğini devam ettiren Galatasaray bu sezon kendi sahasında oynadığı hiç bir maçı kaybetmedi. Sarı-Kırmızılı takım bu sezon çıktığı 12 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

MAICON VE N'DIAYE TEHLİKESİ


Cim Bom’un bugün Aytemiz Alanyaspor ile Türk Telekom Stadı’nda oynayacağı maça Maicon ve Ndiaye ceza sınırında çıkacak. Bu oyuncular kart görmeleri halinde, gelecek hafta Beşiktaş derbisinde cezalı duruma düşecekler.

Maicon ve Ndiaye’nin sarı kart görmeleri durumunda, derbiye çıkmaları için tek formül var. O da ikinci sarıdan kırmızı kart görüp, 1 maçlık cezayı hafta içinde kupadaki Sivas Belediye sınavında çekmek. Ancak teknik patron Tudor böylesi bir riske girmek istemiyor ve kart konusunda dikkatli olmaları konusunda iki yıldızına da uyarılarda bulunuyor.

GOMİS PATLAMAYA HAZIR


Başakşehir maçında attığı gole rağmen takımının yenilgisini önleyemeyen Gomis, Aytemiz Alanya sınavına hafta boyunca özel olarak çalıştı. Fransız yıldız, bugün adeta patlama yaparak galibiyete katkıda bulunmak istiyor. Gomis, 12 lig maçında 12 golle, krallık yarışında zirvede yer alıyor.

Haberin Devamı