Futbol Galatasaray başkanı kim oldu? GS yeni başkanı hangi isim oldu?
Paylaş
Galatasaray başkanı kim oldu? GS yeni başkanı hangi isim oldu?

Galatasaray başkanını seçti! 5 ismin yarıştığı GS başkanlık seçiminde oy verme işlemi sabah saat 10.00’da başlamıştı. Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından oy sayımı sona erdi. "Galatasaray'ın yeni başkanı kim oldu" sorusunun cevabı merak ediliyor. Açılan 30 sandıkta en çok oyu Burak Elmas aldı. Buna göre Burak Elmas Galatasaray'ın yeni başkanı oldu! Peki, Burak Elmas kimdir? GS'nin yeni başkanı kimdir? GS 38. başkanı kimdir?

Galatasaray Kulübünün olağan genel kurulunda oy sayımı tamamlanırken, Burak Elmas sarı-kırmızılıların yeni başkanı oldu. Galatasaray Lisesinde gerçekleştirilen kongrede, toplam 205 oyun kullanıldığı 30. ve son sandıkta Burak Elmas’a 71, Eşref Hamamcıoğlu’na 50, Metin Öztürk’e 24, Yiğit Şardan’a 58, İbrahim Özdemir’e de 2 oy çıktığı belirtildi.

Haberin Devamı

Toplamda bin 541 oya ulaşan Burak Elmas, bin 500 oy alan en yakın rakibi Eşref Hamamcıoğlu’nun 41 oy önünde yer alarak başkanlığını ilan etti. Kongrede adaylardan Metin Öztürk 893, Yiğit Şardan 682, İbrahim Özdemir de 92 oy aldı.

GALATASARAY'IN YENİ BAŞKANI KİM OLDU?

Galatasaray'ın yeni başkanı Burak Elmas oldu.

Seçimde oy verme işlemi saat 10.00'da başladı ve 15.00'te sona erdi. Yeni başkan ve yönetim kurulu, 3 yıl süreyle görev yapacak. Mevcut başkan Mustafa Cengiz'in sağlık sorunları nedeniyle yeniden aday olmadığı Galatasaray'da seçimler pandemi önlemleri altında gerçekleştirildi.Nefes kesen seçim yarışında Galatasaray'ın 38. Başkanı Burak Elmas oldu!

BURAK ELMAS KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ? BURAK ELMAS NE İŞ YAPIYOR?

Haberin Devamı

1974’te İstanbul’da dünyaya gelen Burak Elmas, Avusturya Lisesi’nden mezun olduktan sonra University of Denver’da Finans ve Pazarlama üzerine eğitimi aldı.

Kariyerine Türkiye’nin en büyük bağımsız hızlı tüketim ürünleri distribütörlerinden birinde adım atan Burak Elmas, Aile şirketlerinde ve uluslararası birçok ortak girişimde yönetici pozisyonunda rol aldı. Sonrasında ise İngiltere merkezli uluslararası bir lojistik şirketi kurdu.

2008 senesinden itibaren Godiva Investment şirketinde CEO görevini sürdüren ve grup yönetim kuruluna bağlı olarak çalışan Burak Elmas, diğer yandan gıda ürünleri imalatında en büyük Türk işletmelerinden biri olan Yıldız Grup'ta da Yönetim Kurulu üyeliği yaptı, görevi boyunca önemli stratejik pozisyonlarda yer aldı.

Kariyeri boyunca uluslararası birçok ortak girişimde görev yaptığı şirketleri üst düzey pozisyonlarda temsil eden Elmas, bu dönem süresince İngiltere, Japonya, Çin Halk Cumhuriyeti ve Amerika gibi çeşitli ülkelerde görev yaptı ve 2020 yılı itibariyle tüm görevlerinden ayrıldı.

Hala, Türkiye ve İngiltere’de 3 uluslararası şirkette yatırımcı ortak ve bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev almaya devam ediyor.

Galatasaray Spor Kulübü’ndeki ilk görevini ise 1997 senesinde, 23 yaşındayken Galatasaray PAF takımı sorumlusu olarak üstlenen Burak Elmas, 1998, 2000 ve 2002 yıllarında 3 dönem yönetim kurulu üyeliğinde bulundu.

Haberin Devamı

Burak Elmas, Galatasaray’ın yönetiminden sorumlu olduğu dönemde, Türk futbol tarihinde ilk defa UEFA ve Süper Kupa’yı kazandı. Ayrıca Elmas, 2018 senesinde de Galatasaray Sportif AŞ'de görev aldı.

İngilizce ve Almanca bilen Burak Elmas, evli ve iki çocuk babasıdır.