Spor Galatasaray Benfica maçı ne zaman? Saat kaçta, hangi kanalda?

Galatasaray Benfica maçı ne zaman? Saat kaçta, hangi kanalda?

Paylaş
Galatasaray Benfica maçı ne zaman? Saat kaçta, hangi kanalda?

Galatasaray Benfica maçı için nefesler tutuldu. Sarı-Kırmızılı temsilcimiz kendi evinde güçlü rakibini yenerek büyük bir avantaj elde etmek istiyor. Maçın zorlu geçecek olması nedeniyle takımını yalnız bırakmak istemeyen taraftarlar "Galatasaray Benfica maçı ne zaman? Saat kaçta, hangi kanalda?" sorusunu yöneltiyor.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Galatasaray kendi evinde Benfica ile karşılaşacak. Maç hayati derecede önemli... Sarı-Kırmızılı ekip seyircisi önünde hüsrana uğramak istemiyor ve güzel bir skorla rövanş maçına çıkmak istiyor. Benfica'nın planı ise ilk maçta deplasmanda avantajlı bir skor elde etmek...

Haberin Devamı

Galatasaraylılar başta olmak üzere tüm futbolseverler, mücadelenin zamanını, saatini ve kanalını araştırıyorlar.

GALATASARAY BENFİCA MAÇI NE ZAMAN?

Galatasaray Benfica maçı 14 Şubat Perşembe günü saat 20.55'te TT Arena'da oynanacak. Mücadele beIN SPORT kanalı naklen yayınlayacak.

BENFİCA TÜRK TAKIMLARIYLA 15 MAÇA ÇIKTI

Benfica, daha önce Türk takımlarına karşı toplamda ise 15 maça çıktı. Bu maçlarda Portekiz ekibi 6 galibiyet, 5 defa da beraberlik elde etti. Türk takımları ise Benfica'ya karşı 4 galibiyet aldı.

Benfica'nın Türkiye'de hiç maç kazanamaması da dikkati çekiyor. Benfica, Türkiye'de daha önce Fenerbahçe'nin dışında Galatasaray, Trabzonspor, Altay ve Beşiktaş'la da eşleşti. Türkiye'deki 7 maçta Benfica, 4 beraberlik, 3 yenilgi yaşadı.

Haberin Devamı

Portekiz ekibi, ülkesinde ise Türk takımları karşısındaki tek yenilgisini Galatasaray'dan aldı.

Sarı-kırmızılı ekip, Benfica'yı deplasmanda 2008-2009 sezonunda UEFA Kupası'nda 2-0 yenmişti. Benfica bu tek yenilginin dışında sahasında Türk ekiplerine karşı 7 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

GALATASARAY, PORTEKİZ TAKIMLARIYLA 7 MAÇ YAPTI

Avrupa kupalarında Portekiz ekipleriyle daha önce 4 kez eşleşen Galatasaray, rakipleriyle 7 karşılaşma oynadı.

Portekiz takımlarıyla oynadığı maçların 3'ünü kazanan sarı-kırmızılı ekip, 4'ünü kaybetti. Galatasaray, bu maçlarda attığı 9 gole karşılık kalesindeki 10 gole engel olamadı.

İlk olarak 2008-2009 sezonunda UEFA Kupası'nda statü gereği gruplarda tek maç üzerinden Benfica ile karşılaşan Galatasaray, deplasmandaki müsabakayı 2-0 kazandı.

Daha sonra 2012-2013 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Braga ile eşleşen Galatasaray, sahasındaki maçı 2-0 kaybederken deplasmandan 2-1 galibiyetle döndü.

2015-2016 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Benfica ile eşleşen sarı-kırmızılılar, sahasındaki maçı 2-1'lik skorla kazandı, deplasmanda ise aynı skorla mağlup oldu.

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Porto ile eşleşen Galatasaray, iki maçı 1-0 ve 3-2'lik skorlarla kaybetti.