Spor Galatasaray Benfica maçı ne zaman? Saat kaçta, hangi kanalda?

Galatasaray Benfica maçı ne zaman? Saat kaçta, hangi kanalda?

Paylaş
Galatasaray Benfica maçı ne zaman? Saat kaçta, hangi kanalda?

UEFA Avrupa Ligi heyecanı başladı. Temsilcimiz Galatasaray perşembe günü çok zor bir sınava çıkıyor. Rakip Portekiz devi Benfica... Peki, Galatasaray Benfica maçı ne zaman? Saat kaçta, hangi kanalda?

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Galatasaray'ın ekibi Portekiz'in köklü kulüplerinden Benfica... Dün Fenerbahçe 1-0'la Zenit'i geçerken şimdi sıra temsilcimiz Galatasaray'da... Aslan kendi seyircisi önünde güzel bir skor elde ederek rövanş maçında herhangi bir kazaya kurban gitmek istemiyor. Maçı kaçırmak istemeyen taraftarlar, "Galatasaray Benfica maçı ne zaman? Saat kaçta, hangi kanalda?" sorusuna yanıt arıyor.

Haberin Devamı

GALATASARAY BENFİCA MAÇI NE ZAMAN?

Galatasaray Benfica maçı 14 Şubat Perşembe günü saat 20.55'te TT Arena'da oynanacak. Müsabakayı İspanya Futbol Federasyonu’ndan Jesús Gil Manzano yönetecek. Mücadele beIN SPORT kanalı naklen yayınlayacak.

GALATASARAY İLE 3 MAÇ YAPTI

Benfica, Avrupa kupalarında Galatasaray ile 3 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 2'sini sarı-kırmızılılar kazanırken, 1'inden Portekiz ekibi galibiyetle ayrıldı. Galatasaray'ın attığı 5 gole, Benfica 3 golle karşılık verdi. Portekiz temsilcisi, 2008-2009 sezonunda UEFA Kupası B Grubu'nda sahasında ağırladığı Galatasaray'a 2-0 yenildi. Benfica ile Galatasaray, ikinci kez 2015-2016 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta mücadele etti. Türkiye'deki maçı Galatasaray 2-1 kazanırken, Portekiz'deki müsabakayı aynı skorla Benfica galip tamamladı.

Haberin Devamı

TÜRK TAKIMLARINA ELENMİYOR

Benfica daha önce Avrupa'da eleme turlarında 5 kez Türk takımlarıyla eşleşti ve hepsinde turu geçen taraf oldu.

Portekiz ekibi, 1975-1976 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda ve 2012-2013'te UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'yi, 2011-2012'de ise UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Trabzonspor'u elemişti. Trabzonspor, Benfica'ya elenmesine rağmen Fenerbahçe'nin UEFA'dan aldığı ceza nedeniyle UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmıştı.

Benfica, 1980-1981 sezonunda Kupa Galipleri Kupası ilk turunda Altay'la eşleşti. İzmir'de yapılan ilk maç 0-0 sona ererken, Benfica evinde 4-0 kazanarak tur atladı.

Portekiz ekibi, son olarak bu sezon başında UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe ile eşleşti. Sahasındaki maçı 1-0 kazanan Benfica, İstanbul'da 1-1 berabere kaldı ve turu geçen taraf oldu.