e-spor Galatasaray'da büyük gün 19 Nisan
Paylaş
Galatasaray'da büyük gün 19 Nisan

UEFA’nın Galatasaray’la ilgili kararını 19 Nisan’da vereceği öğrenildi. Sarı-Kırmızılılar Avrupa’dan men beklemiyor. Transfer harcamalarına kısıtlama geleceği tahmin ediliyor.

UEFA’nın Galatasaray’la ilgili kararını 19 Nisan’da vereceği öğrenildi. Sarı-Kırmızılılar Avrupa’dan men beklemiyor. Transfer harcamalarına kısıtlama geleceği tahmin ediliyor.

MAAŞLAR YİNE GECİKMEDİ


Mustafa Cengiz başkanlık koltuğuna oturduktan sonra, Galatasaray’da personel ödemeleri düzenli olarak gerçekleşiyor. Sarı- Kırmızılılar’da Nisan ayı maaşlarının, 31 Mart itibarıyla çalışanların hesabına yatırıldığı belirlendi.

KURUL TAM BİR ŞAMPİYONLAR LİGİ


Galatasaray'da her şey UEFA’dan gelecek finansal fair play raporuna göre şekillenecek. Mayıstaki başkanlık seçiminden, yeni sezon için yapılacak transfere, projelerin gelişiminden mali durumla ilgili yapılacak güncellemelere kadar her şey UEFA’nın kararına bağlı.

9 Mart’ta başkan Mustafa Cengiz’in de katılımı ile kulübün durumu ile ilgili tüm bilgiler ve gelecek planları CFCB (Kulüp Finansal Kontrol Kurulu) Soruşturma Odası’na yapıldı. İşte bu aşamadan sonra gözler de artık finansal fair play raporunda... Soruşturma Odası, raporunu yazdıktan sonra Karar Odası’na gönderecek ve son karar da buradan çıkacak.

Peki bu raporu kim yazacak? G.Saray’ın kaderini belirleyecek raporu yazacak kurulun içinde öyle isimler var ki... Komisyondaki isimler Avrupa siyasetini, sporunu ve bilim dünyasını yöneten isimler...

2015’TEN BERİ GÖREVDE


KURULUN başkanı ile başlayalım.... Belçikalı Yves Leterme. 18 Eylül 2015’te göreve gelen Leterme, 20 Mart 2008-30 Aralık 2008, 25 Kasım 2009-6 Aralık 2011 tarihlerinde iki dönem Belçika Başbakanı olarak görev yapmış deneyimli bir siyasetçi. 2011-2014 arasında da OECD Genel Sekreter Vekili olan Leterme, Hukuk ve Siyaset Bilimi doktorasına sahip.

İŞTE KURULUN ÜYELERİ:


Jacobo Beltran (İspanya): Hukuk, ekonomi ve siyaset masterı yaptı. WADA’da finans komisyonu üyesiydi. İspanya’da Popüler Parti Spor Komisyonu Sekreteri, Madrid Meclisi Sağlık Sözcüsü...

Egon Franck (Almanya): Ekonomi profesörü... 2012’den beri UEFA CFCB Üyesi...

Petros Mavroidis (Yunanistan): Neuchatel Hukuk Fakültesi ve Columbia Hukuk Fakültesi’nde kürsü sahibi bir profesör... Dünya Ticaret Organizasyonu (WTO) ve OECD’ye 1990’larda danışmanlık yaptı. 2007’den beri CAS hakimi...

Damien Neven (Belçika): Cenevre Üniversitesi’nde ekonomi profesörü...

Konstantin Sonin (Rusya): Ekonomi profesörü...

Richard Parry (İngiltere): Premier Lig’in bugünkü yayın geliri rekoruna ve dağıtım sistemine start veren kişi... BSkyB ve BBC ortaklığını başlatan Premier Lig başkanı... Liverpool’daki CEO’luğu sırasında da kulüp, son Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu dahil 10 kupa kazanmıştı.

Yves Wherli (Fransa): Fransa’nın en önemli spor hukuku uzmanı avukatlarından... 1979’da Paris Üniversitesi’nden Ticaret Hukuku masterıyla mezun oldu. Fransa Futbol Federasyonu’na ve yayın haklarında Fransa Ligi’ne danışmanlık yapıyor. EURO 2016 Organizasyon Komitesi danışmanıydı.

Lig Radyo

Haberin Devamı