Spor Galatasaray elendi

Galatasaray elendi

Paylaş
Galatasaray elendi

Royal Cup'ta, River Plate ile karşılaşan Galatasaray, normal süresi 1-1 sona eren karşılaşmada, seri penaltı atışları sonunda sahadan 7-6 mağlup ayrılarak turnuvadan elendi

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen ’International Royal Cup’ 4’lü futbol turnuvasının ikinci maçında Galatasaray ile Arjantin’in River Plate takımı karşı karşıya geldi. Alanya Oba Stadı’nda saat 20.00’de başlayan maça sarı- kırmızılı takım; Eray, Emre Can, Koray, Hamit, Osman Tarık, Yekta, Emre Çolak, Sinan, Pandev, Yasin ve Umut 11’iyle başladı. River Plate ise Velazco, Shonfeld, Molina, Barboza, Ruiz, Vega, Aguero, Diaz, Gomez, Denot ve Martinez 11’iyle sahaya çıktı. Mücadeleyi Mustafa Öğretmenoğlu, Emre Suna ve Baran Erarslan hakem 3’lüsü yönetti.

Haberin Devamı

MAÇTAN DAKİKALAR

15’nci dakikada ani gelişen Galatasaray atağında sağ kanattan ceza sahasına sokulan Sinan sert vurdu, kaleci Velazco topu güçlükle kornere tokatladı. 21’inci dakikada River Plate sol kanattan etkili geldi. Martinez, ceza sahası çizgisi üzerinde düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ancak hakem bu pozisyonda Galatasaray lehine faul kararı verdi. 33’üncü dakikada Emre Can, Shonfeld’i düşürdü. Serbest atışı Martinez kullandı. Arka direkte Vega kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ancak hakem ofsayt gerekçesiyle gol kararı vermedi. 41’inci dakikada Yasin sağ kanattan ortaladı. Arka direkte Pandev plase vuruşla topu yakın mesafeden ağlara gönderdi: 1-0. 45’inci dakikada River Plate paslaşarak Galatasaray kalesine geldi. Martinez, ceza sahası dışından çok sert vurdu ancak top az farkla dışarı gitti.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ikinci yarısında Galatasaray’da Burak Yılmaz, Hakan, Alperen, Sabri, Semih, Telles, Selçuk, Melo, Sneijder, Bruma ve Olcan forma giydi. 77’nci dakikada Burak sakatlanarak oyundan çıktı. Sarı- kırmızılı takım kadrodaki tüm oyuncularını değiştirdiği için bu dakikadan sonra oyunda 10 kişiyle mücadele etti. 79’uncu dakikada sağ kanattan rakip yarı sahayı kat eden Martinez rakiplerini geçerek ceza sahasına girdi. Bu oyuncu çaprazdan sert vurdu, topu kaleci son anda çıkardı. 87’nci dakikada River Plate ceza sahası dışı sağ çaprazından serbest vuruş kazandı. Atışı kullanan Molina sert ve kavisli bir vuruşla topu barajın üzerinden filelere gönderdi: 1-1

SABRİ VE TELLES KAÇIRDI

Karşılaşma 1-1 sona erdi ve turnuvanın statüsü gereği penaltı atışlarına geçildi. Galatasaray’da penaltı atışlarını Selçuk, Sneijder, Olcan, Melo ve Bruma, River Plate’te ise Gomez, Aguero, Ruiz, Martinez ile ikinci yarı oyuna giren Saldo ve Zuniga penaltı atışlarını gole çevirdi. Sarı- kırmızılı takımda Sabri ve Telles, River Plate takımında ise Romero penaltı atışından yararlanamadı. Karşılaşmayı seri penaltı atışları sonunda 7-6 kazanan River Plate, finalde Beşiktaş’ın rakibi oldu. Turnuvanın üçüncülük maçı yarın saat 16.00’da Guaratingueta ile Galatasaray arasında, final maçı ise saat 21.00’de Beşiktaş ile River Plate arasında oynanacak.

Haberin Devamı