Diğer Sporlar Galatasaray Espor, geciken maaş ödemeleri nedeniyle lig dışı kaldı
Paylaş
Galatasaray Espor, geciken maaş ödemeleri nedeniyle lig dışı kaldı

Riot Games, geciken oyuncu ve koç ödemelerini belirlenen tarihe kadar tamamlayamayan Galatasaray Espor’un lige katılım hakkının 2020 Kış Mevsimi’nde askıya alındığını duyurdu.

Bir süredir ara verdikleri lige partnerlik sistemiyle geri dönüş yapan Galatasaray’da sular durulmuyor. Uzun süredir oyuncular ve takım koçunun Twitter üzerinden takımı şikayet ettiklerine şahit olmuştuk.

Haberin Devamı

28 Aralık itibariyle Riot Games resmi bir açıklama yayınlayarak Galatasaray’ın bir sezonluğuna ligdeki slotunun dondurulduğunun ve ligin Kış Mevsimi’nde 9 takımla devam edeceğini duyurdu. Galatasaray Espor tüm ödemeleri eksiksiz yaparsa Yaz Mevsimi’nde yeniden yer alabilecek.

Erol Özmandıracı: Maaş problemi her takımda yaşanıyor

Daha önceki ödeme problemleri gündeme geldiğinde Galatasaray Espor’un yöneticisi Erol Özmandıracı, maaş probleminin neredeyse her takımda yaşandığını söyleyip sadece Galatasaray Espor oyuncularının organizasyonlarını karaladığını belirtmişti.

Galatasaray Espor menajeri Kerem Şerbetçi'nin açıklaması

"Öncelikle dün itibariyle oyuncular ile konuştuğumda ki bizden alacağı olan oyuncular haklı olarak tek istediklerinin paralarını bir an önce almak olduğunu belirttiler. Dün akşamki hiçbir konuşmamda kulübün gelecekte bir ceza alması ya da bu konuda bir yaptırım uygulanması için bir söylemde bulunmadılar.

Haberin Devamı

Riot Games'in bize vermiş olduğu süre 27 Aralık'tı, bu süre zarfında kulübün ödeme yapamamasının tek sebebi bir önceki başkanımız olan Dursun Bey'in şu anki Galatasaray yönetimine uygulamış olduğu blokajdır. An itibariyle kulübümüz kasasında bu ödemeyi yapmak için yeterli miktar bulunmaktadır. İki başkan arasında anlaşma cuma günü yapılmış olup pazartesi, salı günü tüm ödemelerin yapılması planlanmaktaydı.

Oyunculardan hiçbiri bu süreç içerisinde hukuki bir işlem başlatmamıştır. Evet ödemelerde bir sıkıntı yaşandı burada bir inkar söz konusu değil. Alacaklar konusunda şu ana kadar ödemelerin yaklaşık %80'i tamamlandı ve 2017'de küme düşmüş bir takım olarak geçen sene 2 yarı final oynayarak geri döndük.

Ödemeler Ekim sonu yine aynı planlama ile yapılacaktı ama o dönemde yine banka konusunda blokaj yaşandı onun da sonu Devlet / Ziraat Bankası 3 büyük spor kulübünün borçlarını yapılandırdı. Bu yapılandırma sonrası kulüpteki bütün onaylar alınıp ödeme zamanı geldi geldiğinde ise bu son olay oldu.

1.5 yıldır istediğimiz şey Galatasaray Espor'un daha sağlam bir şekilde yola devam etmesi. Bu süreç içerisinde PUBG'de ilk yurt dışı turnuvamızı yaşadık, Zula'da 6 şampiyonluk aldık, Wolfteam'de 1 yarı final ve 1 final sonucu şampiyon olduk, FIFA'da an itibariyle Türkiye'nin en iyi oyuncu ikilisine sahibiz. 2018 yazında bunların hiçbirinin olmadığını düşünmenizi rica ediyorum.

Haberin Devamı

Ümit ediyoruz ki maddi durum bir an önce çözülür ve Galatasaray gibi Türkiye'nin köklü spor kulübü esporda yoluna devam eder"