Spor Galatasaray ezdi, geçti!

Galatasaray ezdi, geçti!

Paylaş
Galatasaray ezdi, geçti!

THY Avrupa Ligi'nin D Grubu'ndaki temsilcimiz Galatasaray Liv Hospital, devler liginin 4. haftasında Litvanya'nın Neptunas Klaipeda takımını 94-68 yenerek gruptaki ikinci galibiyetini aldı

Galatasaray Liv Hospital, THY Avrupa Ligi'nin 2014-15 sezonundaki 4. maçında Neptunas Klaipeda'yı evinde 94-68 yendi. D Grubu'ndaki temsilcimiz, başından sonuna üstün götürdüğü mücadelede 4.251 biletli seyircisinin önünde yarın 31'inci yaşını kutlamaya hazırlanan Sinan Güler'in Euroleague kariyer rekoru olan 18 sayısıyla güldü. Carlos Arroyo 15 sayı, 5 ribaund ve 5 asistle yıldızını parlatırken Furkan Aldemir ve Zoran Erceg, 13'er sayıyla skor yükünü sırtlayan diğer isimler oldular.

Sinan çok farklı

Cim Bom maça hayli rahat başladı. Hücumda Arroyo ve Micov ile etkili olan temsilcimiz, Furkan Aldemir'in 4'te 4 boyalı alan, 1'de 1 serbest atış isabetiyle 9 sayı attığı ilk periyodu 23-15 üstün geçti. İkinci çeyreğin beşinci dakikasında Ender Arslan'ın üçlüğüyle farkı çift hanelere taşıyan Sarı-Kırmızılılar, periyot bitimine iki dakika kala Sinan Güler'in elinden iki hızlı hücum basketi, bir de üçlük bularak devre öncesi farkı 14 sayıya kadar çıkardı: 46-32. Soyunma odasından hayli avantajlı bir skorla dönen Cim Bom, farkın açılmasıyla üçüncü çeyrekte inanılmaz bir hücum ritmi tutturdu. Rakibin en büyük kozu olan üç sayılık atışlarda adeta kabus gibi bir gece geçirdiği maçın bu bölümünde Erceg'in üst üste üçlükleriyle skor üreten ev sahibi ekip, üçüncü çeyreğin 5'inci dakikasında Sinan'ın smacıyla skoru 60-33'e getirdi. Arroyo'nun basketleriyle maçtaki en büyük farka 33 sayıyla ulaşan Galatasaray, periyodu 77-44 üstün geçti. Konuk ekip son bölümde bulduğu üçlüklerle 24 sayı üretse de temsilcimiz, sahadan 26 sayı farkla, 94-68 galip ayrılmayı bildi.

Haftaya Pire deplasmanı

Galatasaray'da en skorer isim, 18 sayı atan Sinan Güler oldu. Yarın 31. yaş gününü kutlamaya hazırlanan milli basketbolcu, bu rakamla Euroleague kariyer rekorunu da kırmış oldu. Cim Bom, üç sayı çizgisinin gerisinden 34'te 16 isabet kaydederken, bu alandaki etkinliğiyle öne çıkan Neptunas 9/35 isabet oranında kaldı. Galatasaray Liv Hospital, önümüzdeki hafta Olympiakos deplasmanına çıkacak. Karşılaşma, 13 Kasım Perşembe günü oynanacak.

Haberin Devamı