Spor Galatasaray için imzaladı, Fenerbahçeli aldı

Galatasaray için imzaladı, Fenerbahçeli aldı

Paylaş
Galatasaray için imzaladı, Fenerbahçeli aldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1930'da imzalayıp sarı-kırmızılı kulübe gönderdiği fotoğrafını, Fenerbahçe kongre üyesi Şeref Terzi satın aldı

Ankaralı iş adamı Şeref Terzi, tarihi fotoğraf ve resim merakının bulunduğunu, bu çerçevede çok sayıda tarihi fotoğraf ve resme sahip olduğunu söyledi. Geçen hafta bir yakınından, Atatürk'ün 1930 yılında Galatasaray Lisesi için imzaladığı bir fotoğrafının Ankaralı koleksiyoner Muhammet Yüksel'de bulunduğunu ve bu kişinin fotoğrafı satılığa çıkardığını öğrendiğini ifade eden Terzi, bunun üzerine koleksiyoner Yüksel'i ziyaret ettiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Terzi, ziyarette fotoğrafı görünce çok etkilendiğini anlatarak, "Muhammet Yüksel'e, bugüne kadar bu fotoğrafın neden Galatasaray Kulübü'ne veya müzelere verilmediğini sordum. Fotoğrafla ilgilenenlerin bulunduğu, fakat bu ilginin beklenen düzeyde olmadı yanıtını aldım” dedi. Terzi, iyi bir Fenerbahçe taraftarı olmasına rağmen, bu fotoğrafa da 'ortak değer' düşüncesiyle talip olduğunu kaydetti.

Terzi, orijinal olduğu yönündeki bilirkişi raporlarını inceledikten sonra Muhammet Yüksel ile yaptıkları görüşmenin ardından fiyatta da anlaşarak fotoğrafı satın aldığını anlattı. Koleksiyonuna çok önemli bir parça daha eklediği için çok mutlu olduğunu vurgulayan Terzi, şunları söyledi: “Bir Fenerbahçeli olarak bu fotoğrafa sahip olduğum için gurur duyuyorum. Fenerbahçeliler'in de bundan kendilerine pay çıkarmalarını istiyorum. Fenerbahçeliler'in ne kadar paylaşımcı olduğunun, tarihi değerlere ne denli sahip çıktığının da bir göstergesidir bu. Biz Galatasaray ve Beşiktaş ile her zaman dostuz. Bu dostluğumuz da devam edecek. Bu fotoğraf bir Fenerbahçeli olarak benim elimde. Yarın bir Galatasaraylı'nın elinde olabilir. Ben bu fotoğrafı kaybolmasın diye aldım. Galatasaraylı dostlarımızın elinde olması bizi ayrıca memnun ederdi.”

Haberin Devamı

Terzi, Atatürk'ün kendi el yazısıyla imzaladığı ve üzerinde tarih olan fotoğrafı çok özel bir yerde saklayacağını da sözlerine ekledi. Fotoğrafı Şeref Terzi'ye satan koleksiyoner Muhammet Yüksel ise büyük bir mutlulukla koleksiyonunda bulundurduğu fotoğrafı, son dönemde yaşadığı maddi sıkıntı nedeniyle satmak zorunda kaldığını söyledi.

Fotoğrafı satmaya karar verdiğinde, ilk olarak Fransa'da yaşayan bir Türk'ün talip olduğunu dile getiren Muhammet Yüksel, “Şeref Terzi de talip olunca, fotoğrafı kendisine sattım. Tek tesellim fotoğrafın Türkiye'de kalması oldu” dedi.

HÜRRİYET