Spor Galatasaray namağlup devam ediyor

Galatasaray namağlup devam ediyor

Paylaş
Galatasaray namağlup devam ediyor

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi (C) Grubu dördüncü maçında, Fransa'nın USO Mondeville Basket takımını 58-47 yenerek, namağlup liderliğini sürdürdü

İki takımın da sayı üretmekte zorluk yaşadığı ilk periyodu konuk ekip USO Mondeville Basket 12-10 önde geçti. Galatasaray, ikinci periyoda da kötü hücum ederek başladı. Sarı-kırmızılılar, savunmada da başarılı olamayınca, konuk ekip yakaladığı 6-0’lık seriyle 13. dakikaya 18-10 önde girdi.

Haberin Devamı

Whalen ile Wauters’in üst üste ürettiği basketler ve yaptığı agresif savunmayla oyunda dengeyi kuran Galatasaray, 17. dakikada (20-20) eşitliği sağladı. Ancak konuk ekip, kısa sürede toparlanıp oyunda yeniden üstünlüğü ele geçirdi ve sarı-kırmızılılar devreyi 31-26 geride kapadı.

İkinci yarıya 6-0’lık seriyle başlayan Galatasaray, 23. dakika içinde 32-31 öne geçti. Yabancı oyuncularıyla etkili olan sarı-kırmızılılar, 3. periyodu 45-41 önde tamamladı. Son periyotta yaptığı iyi savunmayla rakibine 5 dakika boyunca sayı şansı vermeyen Galatasaray, bu sürede hücumda ise sadece bir 3 sayılık basket üretince, 35. dakika 48-41 sarı-kırmızılıların üstünlüğüyle geçildi.

Son bölümde Şaziye ve Whalen ile etkili olan Galatasaray, bitime 2 dakika kala farkı 14 sayıya (57-43) çıkardı. Bu periyotta rakibinin sadece 6 sayı atmasına izin veren sarı-kırmızılılar, sahadan 58-47 galip ayrıldı. Galatasaray, böylece gruptaki 4. maçını da kazanıp, puanını 8’e çıkardı ve liderliğini devam ettirdi.

Haberin Devamı

Bu arada sarı-kırmızılı oyuncular, maçın ardından taraftarlarıyla tezahüratlar yaparak galibiyeti kutladı.

AA