Futbol Galatasaray-PSG maçını Polonyalı Szymon Marciniak yönetecek
Paylaş
Galatasaray-PSG maçını Polonyalı Szymon Marciniak yönetecek

Galatasaray'ın bu sezon oynayacağı ikinci Şampiyonlar Ligi maçı olan PSG karşılaşmasını Polonya Futbol Federasyonu'ndan Szymon Marciniak yönetecek. 38 yaşındaki hakem daha önce 1 kez Galatasaray, 1 kez Beşiktaş, 3 kez ise Türkiye Milli Takımı'nın maçını yönetmişti.

Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki ikinci hafta maçında Türk Telekom Arena'da karşı karşıya gelecek olan temsilcimiz Galatasaray ve Fransa takımı PSG'nin maçında Szymon Marciniak düdük çalacak.

Haberin Devamı

Marciniak'ın 2019-2020 karnesi

10'uncu haftası geride kalan Polonya Ligi'nde şimdiye kadar 8 maçta görev alan Marciniak, 32 sarı kart, 2 kırmızı kart (2'si de ikinci sarıdan) gösterdi ve 3 penaltı çaldı. Polonyalı hakem Şampiyonlar Ligi'nin ilk hafta maçlarında görev yapmadı.

Marciniak ve Türkiye karnesi

Polonyalı hakem daha önce Galatasaray'ın Atletico Madrid'le 2015-2016 yılında oynadığı Şampiyonlar Ligi grup maçını yönetmiş; maç 2-0 Atletico Madrid üstünlüğüyle bitmişti.

Yine 2015 yılında Beşiktaş ile Liverpool'un İngiltere'de karşılaştığı UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçını da Marciniak yönetmiş ve maç Liverpool'un 1-0 üstünlüğüyle sona ermişti.

Marciniak, Türkiye Milli Takımı'nın 2016-2017 yılında Dünya Kupası Elemeleri'ndeki İzlanda ve Hırvatistan maçlarının yanı sıra 2018-2019 Avrupa Şampiyonası elemelerindeki İzlanda maçını yönetti. Türkiye bu maçlarda 2 mağlubiyet 1 beraberlik aldı.

Haberin Devamı