Spor Galatasaray Real Madrid'i devirdi

Galatasaray Real Madrid'i devirdi

Paylaş
Galatasaray Real Madrid'i devirdi

Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 24. hafta karşılaşmasında Galatasaray Odeabank, sahasında Real Madrid'i 87-84 yendi. Bu sonuçla Galatasaray Odeabank 8. galibiyetini alırken, 24. hafta öncesi lider durumda bulunan ve 9 maçtır kaybetmeyen Real Madrid 6. yenilgisini yaşadı

Karşılaşmaya Galatasaray Odeabank; Micov, Göksenin, Sinan Güler, Daye ve Pleiss, Real Madrid ise Draper, Llull, Maciulis, Reyes ve Ayon ilk 5’i ile başladı. Göksenin’in 3 sayı çizgisinden bulduğu sayılara Llull karşılık verince, Madrid 10-6 öne geçti. Daha sonra Daye ve Micov’un sayılarıyla 12-2’lik seri yakalayan sarı-kırmızılılar, durumu 18-12’ye getirdi. Son bölümleri rahat geçen periyotu Galatasaray, Micov’un son saniyede turnikeden bulduğu sayıyla 25-20 önde tamamladı.

İkinci periyota pota altında etkili başlayan sarı-kırmızılılar; Pleiss ve Ege’nin bulduğu sayılarla skoru 32-26 yaptı. Hücumda Rudy Fernandez ile toparlanan Real Madrid, Carroll’un sayılarıyla 8-1’lik seri yaptı ve 34-33 öne geçti. Çekişmeli geçen son dakikalarda Deiebler ve Tyus ile basketler bulan Galatasaray, devreye 49-46 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe hızlı başlayan sarı-kırmızılılar, Micov, Daye ve Pleiss’ın basketleriyle farkı 9’a çıkararak skoru 51-48’e getirdi. Daye’in etkili oyunuyla Galatasaray, farkı 14’e çıkardı ve 67-53 yaptı. Savunma sertliğini arttıran sarı-kırmızılılar, Madrid’e sayı şansı az tanırken, periyotu 73-60 önde tamamladı.

Son periyota hücumda etkili başlayan Madrid, Llull Doncic, Hunter’dan bulduğu sayılarla 21-7’lik seri yakalayarak 81-80 öne geçti. Son bölümleri karışıklı sayılarla çekişmeli geçen karşılaşmayı Galatasaray Odeabank, 87-84’lük skorla kazandı. Bu maçla birlikte sarı-kırmızılılar bu sezon 8. galibiyetini elde ederken, Madrid ise 6. mağlubiyetini aldı. Karşılaşmanın en skoreri Galatasaray Odeabank adına 20 sayı kaydeden Daye oldu.

Haberin Devamı