Spor Galatasaray, Riekerink hakkında kararını verdi

Galatasaray, Riekerink hakkında kararını verdi

Paylaş
Galatasaray, Riekerink hakkında kararını verdi

Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu, teknik direktör Jan Olde Riekerink'in görevine son verme kararı aldı

Pazar günü Türk Telekom Arena'da oynanan maçta Kayserispor'a 2-1 yenilen maç sonrasında taraftarlar yönetim ve Riekerink için istifa çağrısında bulunmuştu.


Bu akşam saatlerinde kulüp yöneticileri teknik direktör Riekerink'in görevine son verdi.

Jan Olde Riekerink Kimdir?


Galatasaray'ın sezon sonuna kadar teknik direktörlük görevine getirdiği Jan Olde Riekerink, 22 Şubat 1963'te Hollanda'nın doğusunda bulunan Hengelo şehrinde dünyaya geldi. Profesyonel futbol kariyerine Ajax altyapısından gittiği Sparta Rotterdam'da başlayan Riekerink, bu kulüpte 70 maça çıktı ve 5 golle oynadı. 1986'da geldiği Sparta Rotterdam'dan 4 sezon sonra ayrılan Riekerink, FC Dordrecht ile anlaştı.

Dordrecht'te bir sezonda 23 maçta 1 gol atan Hollandalı, son transferini 1991'de Telstar'a imza atarak yaptı. İki sezon da Telstar formasıyla oynayan Riekerink, 1993 yılında çok da başarılı olamadığı futbol kariyerini sonlandırdı.

Profesyonel futbol kariyerini sonlandırdıktan sonra antrenör olmaya karar veren Jan Olde Riekerink, 1995 yılında Hollanda'nın altyapısıyla ünlü kulübü Ajax'ın genç takımlarında antrenörlük yapmaya başladı. Burada 7 sene yürüttüğü bu görevin ardından, yeni bir maceraya atılmak isteyen Hollandalı çalıştırıcı, 2002/03 sezonunda Belçika'nın KAA Gent takımında teknik direktörlük görevine getirildi.

Riekerink, 2005/06 sezonunda Portekiz'in büyük kulüplerinden FC Porto'da teknik direktör Co Adriaanse'nin yardımcılığına getirildi. 2006/07 sezonunda Ukrayna'nın Metalurh Donetsk takımında da yardımcı antrenörlük yaptı.2011'den bu yana Çin'de alt yaş grubu milli takımlarını çalıştıran ve Çin Ligi'nin alt yapı direktörlüğü görevini de üstlenen Jan Olde Riekerink, Ahmet Akcan'ın ayrılması üzerine Şubat ayında Galatasaray Altyapı Direktörlüğü görevine atanmıştı.



Galatasaray 1- 2 Kayserispor



Galatasaray taraftarından canlı yayında Riekerink tepkisi

Haberin Devamı