Futbol Galatasaray seçime gidiyor
Paylaş
Galatasaray seçime gidiyor

Galatasaray'ın mevcut yönetimi mali olarak ibra edilmesine rağmen idari olarak ibra edilmemiş ve bunun üzerine mahkemeye giderek bu karara tedbir koydurmuştu. İstanbul Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi'nden çıkan sonuca göre Galatasaray seçime gidecek.

Galatasaray'ın 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak ve Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, Mustafa Cengiz yönetiminin idari olarak ibra edilmemesinin ardından mahkemeye gitmiş; mahkeme de tedbirin devamına karar vermişti. Böylece Mustafa Cengiz yönetimi kulübün başında kalmaya devam etmişti. Konuyu değerlendiren İstanbul Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi'nden "seçime gidin" kararı çıktı. Karardaki 'Seçme ve seçilme haklarının saklı kalması' şartı ise dikkat çekiyor. Yani davayı açan mevcut yönetim, yeni seçime girebilir. Fakat davacılar arasında Başkan Mustafa Cengiz bulunmadığı için seçime girememe tehlikesi de bulunuyor.

Haberin Devamı


"Cengiz, büyük ihtimalle seçime girebilecek"

CNN Türk'te yayınlanan Pazar Akşamı Futbol programında konuşan Milliyet Spor Müdür Tayfun Bayındır da konuyla ilgili "Galatasaray seçime gidiyor. Mevcut başkan Mustafa Cengiz de seçime katılabilecek. Mustafa Cengiz ve ekibinin seçilme şansını ise çok yüksek görüyorum." dedi.

Galatasaray yönetimi bugün saat 15:00'te Türk Telekom Stadı'nda Mustafa Cengiz, Abdürrahim Albayrak ve Yusuf Günay'ın da katılacağı bir toplantı gerçekletirecek.

Mustafa Cengiz muhtemel seçimle ilgili konuştu

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamalarda bulundu. Şu anda yapılacak bir seçimin sarı-kırmızılı kulübün menfaatine olmayacağını ifade eden Mustafa Cengiz, "Şu aşamada Galatasaray‘ın menfaatleri seçimi göstermiyor. Ama yarın ne gösterir bilemiyorum. Galatasaray’ın daha önemli konuları var; Florya, Riva, amatörler yasası…

Haberin Devamı

Galatasaray‘ın menfaatleri her şeyin önündedir. Zamanı geldiğinde seçimi düşünebiliriz. Şuan Galatasaray için yapacağımız işler var. Biz buraya kazık çakmaya gelmedik. Zaten hali hazırda 9 kişinin mahkemeye başvurusu var, 2 kişinin kararı çıkmış. Şu aşamada Galatasaray‘ın menfaatleri seçimi göstermiyor. Ama yarın ne gösterir bilemiyorum" şeklinde konuştu.