Spor Galatasaray 'Umut'la güldü

Galatasaray 'Umut'la güldü

Paylaş
Galatasaray 'Umut'la güldü

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray, Kardemir Karabükspor'a konuk etti. Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu'ndaki karşılaşma Galatasaray'ın 2-1 üstünlüğüyle sonuçlandı

4-1'lik Dortmund mağlubiyeti sonrası ligde moral arayan Galatasaray, zorlu Karabükspor deplasmanında 3 puanla ayrıldı. Karşılaşmanın 3. dakikasında golü bulan Galatasaray ikinci yarıda 57. dakikada Emre Güngör'ün golüne engel olamadı. Sneijder'in yerine oyuna giren Umut Bulut, geçtiğimiz hafta Kasımpaşa maçında olduğu gibi attığı golle takımına 3 puan getirdi.

Haberin Devamı

MAÇ SONRASI PRANDELLİ'NİN AÇIKLAMASI

Karşılaşma sonra Prandelli, 'Zor bir sahada galibiyet aldık. Zor bir maçtı. 1-1'den sonra golü aradık. Bunu çok sevdim. Umut başta sahaya koysam da iyi başlıyor. Kendisi çömert birisi.' diye konuştu.

MAÇ BİTTİ

KARABÜKSPOR 1-2 GALATASARAY

88' Galatasaray'da Hamit Altıntop'un yerine Yekta Kurtuluş oyunda.

86' Galatasaray, çok önemli bir kontra atak fırsatı yakaladı. Rakip savunma arkasına koşu yapan Burak'a atılan pasta Burak topu aldı ve kaleci Waterman ile karşı karşıya kaldı. Waterman da kalesini terk edip Burak'a doğru hamle yaptı ama Burak kaleci Waterman'dan sıyrılmak isterken sağ çapraza koşu yapınca açısı daraldı ve dar açıdan vuruşunda Waterman yatarak topu kornere göndermeyi başardı.

Haberin Devamı

85' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.

84' Karabükspor'da Hakan Özmert'in yerine Musa Çağıran oyunda.

84' Karabükspor'da Hakan Özmert'in yerine Musa Çağıran oyunda.

84' Gelişen Karabükspor atağında Tanju'nun sol kanattan ceza alanına ortasında top Muslera'da kaldı.

83' Galatasaray 3. gole çok yaklaştı. Dzemaili, topu sol kanattan taşıyıp ceza alanı içindeki Umut'a pasını verdi. Umut da müsait durumdaki Burak'a pasını verdi ama Burak hem vurmak da geç kalıp üstüne de pas vermeyi düşününce top savunmada kaldı.

82' Kullanılan serbest vuruşta Hakan'ın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

81' Kullanılan serbest vuruşta Erdem'in ceza alanına yerden ortasında savunma topu karşıladı. Ardından Galatasaray yarı alanı ortalarında Dzemaili, rakibine faul yaptı ve bir sarı kart da o gördü.

80' Bu kez sol kanattan gelişen Karabükspor atağında Tanju, son çizgi yakınlarında Hamit'in müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Hamit, sarı kart gördü.

80' Bu kez sol kanattan gelişen Karabükspor atağında Tanju, son çizgi yakınlarında Hamit'in müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Hamit, sarı kart gördü.

79' Sağ kanattan gelişen Karabükspor atağında Erdem'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

Haberin Devamı

78' Galatasaray sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada top boşta kaldı ama savunma topu uzaklaştırdı.

77' Karabükspor'da Yiğit İncedemir'in yerine Turgay Bahadır oyunda. 76' Galatasaraylı oyuncular kendi yarı alanlarında pas yapıyor.

75' Galatasaraylı oyuncular gelen golün ardından biraz daha savunmaya önlem almaya başladı.

74' Karabükspor'da Turgay Bahadır birazdan oyuna girecek.

73' Karabükspor yarı alanında gerçekleşen kafa topu mücadelesinde Burak, Emre'ye faul yaptı.

72' Galatasaray, baskısını biraz arttırdığı son bölümde oyuna sonrada giren Umut'un golüyle bir kez daha üstünlüğü sağladı.

70' GOL UMUT BULUT Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Dzmaili'nin ceza alanı hemen yakınından yerden ortasında uzak direkte bekleyen Umut, topu düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi. 1-2

67' Galatasaray'da Wesley Sneijder'in yerine Umut Bulut oyunda.

66' İkinci yarıda Karabükspor, şu ana kadar Galatasaray'a oynama fırsatı vermedi.

65' Gelişen Karabükspor atağında ceza alanı dışında uzak noktada topla buluşan Tanju'nun kaleye şutunda top farklı şekilde dışarıya gitti.

Haberin Devamı

64' Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Hamit, topu Tanju'ya kaptırdıktan sonra faul yaptı.

63' Yine sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Sabri'nin ceza alanına ortasında Selçuk'un kafa vuruşunda top üstten dışarıya gitti.

62' Galatasaray rakip yarı alana yerleşmiş durumda... 61' Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Sabri'nin ceza alanına ortasında Dzmaili topu Sneijder'e kazandırmak istedi ama başarılı olamadı.

63' Yine sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Sabri'nin ceza alanına ortasında Selçuk'un kafa vuruşunda top üstten dışarıya gitti.

62' Galatasaray rakip yarı alana yerleşmiş durumda...

61' Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Sabri'nin ceza alanına ortasında Dzmaili topu Sneijder'e kazandırmak istedi ama başarılı olamadı.

57' GOL EMRE GÜNGÜR Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Burak topu kale sahası içinden bir kez daha kornere gönderdi. Aynı noktadan kullanılan köşe vuruşunda kale sahasına yapılan ortada Emre, arka direk yakınlarında topa çok iyi yükseldi ve kafa vuruşuyla topu sol köşeden ağlara gönderdi. 1-1

Haberin Devamı

55' Kullanılan serbest vuruşta Selçuk'un doğrudan kaleye gönderdiği topu sağ direk dibinde kaleci Waterman çıkardı.

54' Karabükspor ceza alanına yakın bir noktada hafif sol çaprazda topla buluşan Sneijder, Emre'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

53' Bu kez gelişen Galatasaray atağında Sabri'nin ceza alanındaki Sneijder'e pasında Sneijder topu alıp bir kez daha Sabri'ye oynamak istedi ama savunma araya girdi.

52' Bir başka Karabükspor atağında ceza alanı dışında topla buluşan Erdem'in kaleye şutunda top kaleci Muslera'da kaldı.

51' Karabükspor'un atakları devam ediyor. Sol kanatta topla buluşan Akpala'nın ceza alanına sert ortasında Chedjou topu karşılayan isim oldu.

50' Gelişen Karabükspor atağında rakip ceza alanı yakınlarında ön bölümde topla buluşan Tanju, rakibinden sıyrılıp vuruşunu yaptı ama etkisiz bir vuruştu.

49' İkinci yarıya ev sahibi ekip Karabükspor daha etkili başlayan taraf oldu.

48' Bu kez sol kanattan gelişen Karabükspor atağında Tanju'nun ceza alanına sert ortasında savunmada yine Koray topu karşılayan isim oldu.

47' Sağ kanattan gelişen Karabükspor atağında Kumbela'nın ceza alanına ortasında Koray topu karşıladı.

46' Mücadelenin ikinci yarısı Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başladı.

45' Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın ilk yarısının sonuna en az 1 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.

44' Ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Felipe Melo bekletmeden kaleyi düşünüyor ancak vuruşunda top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

41' Sol kanattan gelişen atakta Tanju Kayhan ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Hakan Özmert savunmadan önce topa vuruyor ancak top kalenin üzerinden az farkla dışarı gidiyor.

39' Orta alandan gelişen hızlı atakta Aykut Akgün'ün ara pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Onur Ayık son çizgiye inmeden topu altıpas alanına çeviriyor ancak bu noktada hiçbir arkadaşı topa dokunamıyor ve top sağ kanattan taça çıkıyor.

34' KDÇ Karabükspor kısa paslarla rakip yarı alanda organize olmaya çalışıyor.

32' Orta alanda Yiğit İncedemir'in geriye doğru pasında Burak araya giriyor ve topla birlikte ceza yayına ilerliyor. Ceza yayının tam üzerinde yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Boy Waterman üzerine gelen topu rahatlıkla kontrol ediyor.

28' Orta alan dairesi ile ceza yayının tam ortasından kullanılan serbest vuruşta Erdem Özgenç doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

25' Bu dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

22' Ev sahibi KDÇ Karabükspor bu dakikalarda kendi yarı sahasından çıkmakta güçlük çekiyor.

20' Galatasaray seri paslarla hızlı çıkıyor ve Wesley Sneijder uzun pasını sol kanattan ceza sahasına hareketlenen arkadaşı Blerim Dzemaili'ye gönderiyor. Blerim Dzemaili ceza sahasına giriyor ve topu sağ tarafına çekerek vuruşunu yapıyor ancak Boy Waterman gole izin vermiyor.

15' Sol kanattan gelişen atakta Tanju Kayhan ortasını ceza alanına doğru göndermek istiyor ancak topu savunma karşılıyor.

13' Sol kanatta topla buluşan Hakan Balta'nın pasında topla buluşan Blerim Dzemaili ceza sahası sol çaprazına doğru topu sürüyor ve vuruşunu kaleye gönderiyor ancak kaleci Boy Waterman üzerine gelen topu rahatlıkla kontrol ediyor.

11' Ceza yayının yaklaşık 7 metre gerisinden kullanılan serbest vuruşta Hamit Altıntop doğrudan kaleyi düşünüyor ancak barajı aşan top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

9' KDÇ Karabükspor'da Hakan Özmert kısa süreli sakatlık geçiriyor.

7' Ev sahibi KDÇ Karabükspor kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

5' Galatasaray maça çok hızlı başlıyor. Orta sahada kazanılan topu Wesley Sneijder ileri doğru uzun oynuyor. Savunmayı aşan topa Burak hareketleniyor ancak kaleci Boy Waterman yatıyor ve Burak'dan önce topa sahip oluyor.

3' GOOOLL!! Galatasaray, Aurelien Chedjou ile öne geçiyor. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Selçuk İnan ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktada topa yükselen Aurelien Chedjou kafa vuruşunu yapıyor ve topu filelere gönderiyor.

MAÇ GOLLE BAŞLADI

Karşılaşmanın daha 3. dakikasında Galatasaray golü buldu ve maça adeta galip başladı. Galatasaray'ın sol kanattan Selçuk'la kullandığı korner atışında Chedjou ön direkte kafayı vurdu ve golü yaptı.

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Chedjou, Koray, Hakan Balta, Melo, Selçuk, Dzemaili, Hamit, Sneijder, Burak Yılmaz

K.KARABÜKSPOR: Waterman, Erdem, Mabiala, Tajnu, Emre, Yiğit, Hakan, Aykut, Akpala, Kumbela, Onur