Spor Galatasaray zirveyi çok sevdi

Galatasaray zirveyi çok sevdi

Paylaş
Galatasaray zirveyi çok sevdi

Süper Lig'in 22. haftasını Ankaragücü'nü 4-0 yenerek kapatan Galatasaray, şampiyonluk yarışında zirvedeki yerini sağlamlaştırdı

Tarihinin en kötü dönemini geçen sezon yaşamasının ardından, Ünal Aysal’ın başkanlığı ve Fatih Terim’in teknik yönetimi altında yeniden ayağa kalkan Galatasaray, geride kalan 22 haftada taraftarlarına kötü günleri unutturmayı başardı.

Ezeli rakibi Fenerbahçe’yi ligin 14. haftasında Türk Telekom Arena’daki derbi karşılaşmasında 3-1 yenen ve liderliği sarı-lacivertlilerden devralan sarı-kırmızılılar, son 9 lig haftasında zirvedeki yerini kimseye kaptırmadı.

Bu dönemde 9 maçlık galibiyet serisi yakalayarak çıkışa geçen ancak Eskişehirspor deplasmanında berabere kalarak bu seriyi noktalayan sarı-kırmızılılar", Ankaragücü galibiyetiyle istikrarını korudu ve en yakın rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş’la puan farkını 5’e yükseltti.

4 SEZON SONRA 50 PUANI GÖRDÜ

Galatasaray, 22. haftalar itibariyle 4 sezon sonra yeniden 50 puan barajını yakaladı.

Sezonu şampiyon olarak tamamladığı 2007-2008 sezonunda 22. haftayı 51 puanla yine lider durumda geçen sarı-kırmızılı ekip, ardından son 3 sezonda 50 puan barajını hiç geçemedi.

Haberin Devamı